MSZP: a kormány továbbra is csak időhúzásra játszik
Az MSZP kétségesnek tartja, hogy valóban létrejön egy új IMF-megállapodás, szerintük ugyanis a kormány az Európai Bizottság szerdai döntését is "időhúzásra" használja majd.
MSZP: a kormány továbbra is csak időhúzásra játszik

Gúr Nándor, a szocialista párt alelnöke, országgyűlési képviselője beszélt erről kérdésre válaszolva szerdán, Budapesten tartott sajtótájékoztatóján. Mint mondta, a brüsszeli testület szabad utat adott ugyan a Magyarország és az Európai Unió, illetve a Nemzetközi Valutaalap (IMF) közötti hiteltárgyalások megkezdéséhez, ám ő a kormány elmúlt két éves tevékenységéből ítélve arra számít, hogy mégsem kerül sor megegyezésre.     

 

Kiemelte: Orbán Viktor eddig mindig másként beszélt ugyanarról belföldön és külföldön, vagyis szerinte a kabinet nem használja majd ki a most megnyílt lehetőséget. Gúr Nándor arra számít, hogy erre a külföld is rájön néhány hónapon belül és akkor ismét gyengülni kezd majd a forint árfolyama.     

 

Az ellenzéki politikus sajtótájékoztatója elején még úgy fogalmazott, jó hogy elértünk a IMF-EU-tárgyalások megkezdésének elejéhez, bár szerinte a kormány közel két évet megspórolhatott volna, ha nem kezd bele gazdasági szabadságharcába. Az MSZP közelmúltban megválasztott alelnöke kérdésre válaszolva ugyanakkor már hozzátette azt is, nem bízik a tárgyalások pozitív végkimenetelében. Elmondása alapján "elmúlt már az az idő", amikor bízni tudna abban a kormányban, amely szerinte "nem ennek az országnak az érdekeit szolgálja".     

 

Gúr Nándor emellett gazemberségnek nevezte a Széll Kálmán Terv 2.0 néven bemutatott kormányzati elképzeléseket, mivel azáltal a Fidesz szerinte "homlokegyenest" más tesz majd, mint amit a két évvel ezelőtti választások alatt ígért. A szocialista képviselő szerint a kormánypárt korábban egyebek mellett a gazdaság talpra állítását ígérte, ehhez képest azonban stagnáló gazdaság, növekvő munkanélküliség, a vállalkozói hitelezés befagyása, valamint újabb és újabb adók bevezetésé kísérte a Fidesz kormányzását. Gúr Nándor ezért úgy látja, az Orbán-kormány elvesztette hitelességét és azt csak egy gazdaságpolitikai fordulat állíthatná helyre. (MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.