MSZP: A kormány három év alatt romba döntötte a gazdaságot
Az MSZP véleménye szerint a választások óta eltelt három évben a kormány romokba döntötte a gazdaságot és elmélyítette a szegénységet – mondta hétfői, parlamenti sajtótájékoztatóján Józsa István.
MSZP: A kormány három év alatt romba döntötte a gazdaságot

A frakcióvezető-helyettes arról beszélt, hogy bevezették a 27 százalékos áfát, amiről „mindenki tudja, hogy a szegények adója", az egykulcsos adórendszer miatt pedig a keresők nyolcvan százaléka jut kevesebb pénzhez.

 

A GDP két éve zuhan és a kabinet saját előrejelzése szerint sem várható érzékelhető gazdasági növekedés 2015-ig. A kormány lerontotta a forint árfolyamát, miközben - elsősorban a különadókkal – feltornázták az inflációt – tette hozzá.

 

Az elmúlt három évben több mint ötvenezer cég jelentett csődöt, vagy került felszámolás alá – folytatta a politikus, aki szerint 2010 és 2012 között 4,7 százalékkal csökkent a beruházások szintje.

 

A beígért egymillió munkahely nincs sehol, a versenyszférában kevesebb embert foglalkoztatnak, mint korábban, külföldön pedig körülbelül félmillió ember vállalt munkát – közölte a képviselő. A magán-nyugdíjpénztári vagyont pedig államosították és elherdálták – mondta.

 

Végül kijelentette: az MSZP-től nem kell félteni a rezsicsökkentést, mert a kezdeményezés mellett a szocialisták is kiállnak. A lépéssel az a problémájuk, hogy annak mértékét kevésnek, elosztását igazságtalannak tartják. Az MSZP azt szeretné, hogy az átlagfogyasztás szintjéig mindenkinek 15 százalékig csökkentsék a rezsijét – hangsúlyozta.

 

Józsa István egyúttal arra is kitért, hogy egy hétfői sajtótájékoztatón a fideszes Németh Szilárd azt mondta, szeretnék, ha nem érnék politikai támadások a rezsicsökkentést. Ezzel összefüggésben kitért a hétvégi kazincbarcikai melegvíz-szolgáltatási problémákra, kifejtve: "Szitka Péter, az MSZP kazincbarcikai polgármestere arra biztatta a szolgáltatókat, hogy a rezsicsökkentésre hivatkozva nyugodtan zárják el a melegvíz-szolgáltatást". A fideszes képviselő pártja nevében felháborítónak nevezte "ezt a szabotázskísérletet".

 

A frakcióvezető-helyettes erre reagálva azt kérte: Németh Szilárd ne tegyen olyan kijelentéseket, mintha a szocialista polgármester nem akarná segíteni a helyben élőket. Szavai szerint egy sajnálatos esemény történt a településen, mert az energiatermelő cég „bebukott” és péntek éjfélkor beszüntette a szolgáltatását. Hozzátette: tudomása szerint ezt követően a polgármester hivatalos úton segítséget kért a kormányzati szervektől, amire ígéretet is kapott.

 

(MTI)
 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.