MSZP: A Fidesznek vissza kell hívnia Varga Istvánt!
”A Fidesz országgyűlési képviselőcsoportja nem szavakkal, hanem tettekkel áll ki a dolgozni akaró magyar nők mellett” – írja közleményében Rogán Antal és Selmeczi Gabriella. Ezek a szavak azonban teljes ellentétben állnak a valósággal. A Fidesz tettei ugyanis minden eddigi szavukat cáfolja.
MSZP: A Fidesznek vissza kell hívnia Varga Istvánt!

Íme egy (nem nőnapi) csokorra való a Fidesz-KDNP és jobboldali ötletadóik eddigi javaslataiból: Boross Péter gyermektelenségi adót szeretett volna; Soltész Miklós abortuszellenes kampányában azt mondta: ha nem is tudja felnevelni, szülje meg, majd adja örökbe a gyermekét; Szócska Miklós pedig az abortusztabletta használatát tiltotta meg.

 

A nemrég életbelépett Munka törvénykönyve szintén tele van a dolgozó nők életét megkeserítő fideszes szabályokkal. Az új törvény szerint a munkába visszatérő fiatal anyukát ma már semmi nem védi meg a kirúgástól: akár munkába állásának másnapján elbocsájtható. Ahogy kirúgható akkor is, ha nem tesz azonnal bejelentést főnökének arról, hogy áldott állapotba került.

 

A hétfő éjszakai parlamenti vitában elhangzott Varga István-féle nőalázó kijelentések nem egyedi esetek a Fidesz-KDNP háza táján: elhangzott már tőlük többek közt a "Fogd be a pofád, kisanyám!", a "Vetkőzz Ági! Hol a babydoll?", vagy a nyírbátori polgármesternő "lekancázása” is. 

 

A közlemény teljes szövege az MSZP honlapján olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.