MSZP: Orbán egyenesen a kasszához engedi vissza az oroszokat
Az MSZP elnöke csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján arra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy tájékoztassa a közvéleményt és a pártokat, pontosan mi hangzott el a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel zárt ajtók mögött folytatott tárgyalásán.
MSZP: Orbán egyenesen a kasszához engedi vissza az oroszokat

Molnár Gyula arra hivatkozott, hogy a kormányfő és az elnök rendkívül rövid és „kevéssé informatív” sajtótájékoztatót tartott találkozójuk után ahhoz képest, ami a megbeszélésen történhetett.

 

A szocialista politikus a sajtótájékoztatón elhangzottakra úgy reagált: 2016-ban és 2017-ben megváltozott a világ, de ebben a helyzetben hibás és bűnös lépés lenne elszakadni egy erős szövetségtől. Magyarország az elmúlt évtizedekben politikai, kulturális és földrajzi értelemben ugyanis egy erős szövetségnek, az Európai Uniónak volt a részese, és továbbra is ebben a szövetségben kell keresnie a helyét – tette hozzá.

 

Orbán Viktorra utalva kijelentette: az az ember, aki 28 éve „elzavarta az oroszokat” Magyarországról, ma visszaengedi őket, „ráadásul nem is a spájzba, hanem egyenesen a kasszához, ráadásul a kasszának inkább a kifizetési oldalához”.

 

A keleti nyitás nem járhat együtt a nyugati zárással – mondta Molnár Gyula, aki előbb oroszul, majd magyarul hozzátette: lehetünk barátok, kell tudnunk együttműködni, de új alapokon. Ha egy európai állam túlságosan közel engedi magához Oroszországot, akkor könnyen úgy járhat, mint Ukrajna – mondta zárásként.

 

(168Óra.hu)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.