Most dől el
Tegnap kiszúrt velünk az időjárás, de két hét múlva megtartjuk a demokratikus ellenzék demonstracióját! A kormányváltók március 30-án újra találkoznak, ami lendületet ad a kampányhajrában. Április 6-án pedig, ha esik, ha fúj, mi jövünk!
Most dől el

A demokrácia mai, lerongyolódott állapotában érdemes visszanyúlni az 1848-as lelkesedéshez, a márciusi ifjak energiájához: ha összefogunk, ha együtt mozdulunk, a hatalom megretten és meghátrál, még ha addig megingathatatlannak látszott is. Ez igaz volt akkor és igaz most is. A nép változást akar, és április ezt el is fogja hozni. Rosszkedvünk hosszúra nyúlt tele után végre lesz oka mosolyogni a magyarnak: csökkenni fog az alapvető élelmiszerek ára, százezer forintra nő a nettó minimálbér, 250 ezer új, valódi, tisztességes bért fizető munkahelyet hozunk létre, megszüntetjük a gyermekéhezést, 24 ezer forintot adunk a kisnyugdíjasok egészségügyi költségeire, lerövidítjük, aztán pedig végleg megszüntetjük a várólistákat, adókedvezményeket adunk a legkisebb vállalkozásoknak és igazságossá, egyben hosszú távon fenntarthatóvá tesszük a rezsicsökkentést.

 

Két okból sem kell tehát félni a változástól. Egyrészt a legtehetősebbek szűk rétegét leszámítva senkinek sem nőnek majd a terhei, a családok túlnyomó többsége pedig gyorsan és jelentősen jól fog járni az új gazdaságpolitikával. Másrészt: nem kell majd félni! A mai Magyarország számos baja között talán a legsúlyosabb a mindenütt tapasztalható, az emberek lelkébe ivódott rettegés. A hatalom nyílt fenyegetése miatt rengetegen félnek elmondani a véleményüket. Félnek a jelentől és még inkább a jövőtől. Hiába ígért négy éve a Fidesz két hét alatt biztonságot, az emberek félnek egymástól és még inkább tartanak a hatalomtól, amely rosszabb, mint az 1848-as Bécs. Egyre több mindent akar ellenőrizni, Semjén Zsolt már a dunyhánk alá is be akar nézni. Az Orbán Viktor parancsait teljesítő Hoffmann Rózsa ki akarja venni a szülők kezéből gyermekeik nevelését, hogy műveletlen, kiszolgáltatott és főleg olcsó munkaerőt biztosítson a parraghok, simicskák, tiborczok, mészáros lőrincek és papcsákok vállalkozásaihoz. Nem elég nekik a mai hatalom, ők távlatokban gondolkodnak. Saját gyerekeik uralkodását készítik elő a mi gyerekeink fölött. Vajon mit válaszolna nekik Petőfi? Elviselné a nyomdafesték?

 

A teljes írás az MSZP honlapján olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.