Mit akar az MSZP Európában?
Ugyanazt akarjuk Európában, mint Magyarországon: munkát, kenyeret, igazságot! Baloldali újjászületést! Ismét munkába lendíteni Európát! 2014-ben az európai baloldal számára megnyílt az esély, hogy a legnagyobb tömörülést képezze az Európai Parlamentben. Minden egyes szavazat, minden egyes mandátum számít!
Mit akar az MSZP Európában?

2014-ben az európai baloldal számára megnyílt az esély, hogy a legnagyobb tömörülést képezze az Európai Parlamentben. Minden egyes szavazat, minden egyes mandátum számít! Ha akár csak eggyel több képviselője lesz az MSZP-nek, mint korábban, az a mérleg nyelve lehet. Ha még többre teszünk szert, akkor magabiztosan mondhatjuk, Európa nálunk is balra tart!

 

Programunk a méltányos munkahelyek és az ezekhez tartozó méltányos fizetések világát vázolja fel. Európa eddig is több százezer munkahelyet adott a magyaroknak, sajnos többnyire a határainkon kívül. Az orbáni Magyarország ma nem tudja üzenni sem saját állampolgárainak, sem Brüsszelnek, hogy a magyarok munkahelye Magyarországon lesz.

 

Ezen akarunk változtatni! Törekvésünk, hogy az EU minden pontján, így hazánkban is, a minimálbérek, de a legkisebb nyugdíjak is fedezzék a létminimumot! Meg akarjuk szüntetni a nők és a férfiak közötti bérkülönbségeket, s áthidalni az ebből fakadó nyugdíjszakadékot! Hosszabb távú célunk az európai teljes foglalkoztatottság, amelynek azonnali lépéseként a fiatalok számára garantált munkahelyeket követelünk! A létminimum azt jelenti, hogy mindenkinek legyen normális lakhatása és ehessen rendesen! Ez utóbbihoz méltányos árú, jó minőségű élelmiszer dukál, ami azt jelenti, hogy a kormányok ne szedhessenek busás adókat az élelmiszereken! Egyszámjegyű élelmiszer-áfát akarunk szerte a kontinensen! Elvi éllel mondjuk ki: gyermek nem éhezhet a gazdag Európában!

 

Mindez a legkevesebb! Többet is akarunk!

 

Legfőképp rendet a pénzügyekben! Az nem járja, hogy a kormányok a bankokba hordassák az emberek pénzét, hogy ott aztán a pénzügyi zsonglőrök káprázatos jövedelmeket markoljanak fel! A bankok a lakosság pénzügyeinek biztonságos intézésére és a gazdaság finanszírozására valók. Arra, hogy közreműködjenek a munkahelyek számának növelésében.

 

A méltányos közteherviselés immár európai feladat is. Az EU pénzeszsákjai az emberek adóiból töltődnek. A nagy pénzeket mozgatók igenis fizessenek többet! Ezért már korábban csatlakoztunk az európai szocialisták pénzműveleti adót (FTT – Financial Transaction Tax) követelő kezdeményezéséhez, amelynek lényege, hogy a spekulatív tőkemozgásokat 100.000 euró (30 millió forint) felett különleges, fél százalékos adó sújtsa!

 

Azt is akarjuk, hogy mindenki ott fizessen adót, ahol a jövedelme keletkezik! Elég volt az adóparadicsomokból, a nép elől kisíbolt milliárdokból! A pénzműveleti adó ezt a célt is segíti.

 

A kiáltvány folytatását az MSZP honlapján olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.