Mindenki mindenért mindenhol minden eddiginél több adót fizet
Elfogadta tegnap a fideszes a parlamenti többség a tranzakciós illeték és a biztosítási adó jövő évi bevezetését. Ez utóbbitól 52,5 milliárd forint bevételt vár a kormányzat, míg a pénzforgalom megadóztatásából jövőre 380 milliárd forintra számít az Orbán-kormány.
Mindenki mindenért mindenhol minden eddiginél több adót fizet

Elemzők szerint mindkét új közteher csak a költségvetés lyukainak a tömködését szolgálja, ám eközben jelentős terhet ró a lakosságra illetve a vállalkozókra és jelentős károkat okoz a gazdaságnak.A költségvetés bevételének a növelésén kívül semmilyen pozitív hatása nem lesz a pénzügyi műveleteket sújtó úgynevezett tranzakciós illeték bevezetésnek. Annál több negatív következménnyel kell majd számolni miatta.

 

A lépés következtében ugyanis növekszik a készpénzforgalom, s ezáltal erősödik a feketegazdaság. A nagyvállalatok elviszik az országból a számlavezetésüket, s ez növeli a bankok veszteségét, a csökkenő likviditás pedig tovább mérsékli a pénzintézetek hitelnyújtási képességét. Vagyis a mostaninál is nehezebben lehet majd hitelhez jutni.

 

A teljes cikket elolvashatják a nepszava.hu-n.
 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
5    +    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.