Mi a titka Rogán Antalnak?
Miből telik Rogán Antal propagandaminiszternek arra, hogy családjával együtt helikopterrel utazzon egy nyírségi lagziba a fővárosban? A fideszes politikus vagyonnyilatkozata, de nem-celeb feleségének vállalkozása sem ad magyarázatot erre a kérdésre. Rogán Antal körül nyugtalanítóan sok a homályos ügy, s a politikus nem segít ezek tisztázásában.
Mi a titka Rogán Antalnak?

"Gyűjtöm az autókkal kapcsolatos újságokat – ha már szép modellekre nincs pénzem” – Rogán Antal 1999-ben panaszkodott így a HVG Portré rovatának adott interjújában.

 

Azóta már bőven van pénz – gondolja teljesen jogosan az ember főleg efféle híreket olvasva: a jelenlegi propagandaminiszter luxuslakóparkban él, helikopterrel repked, több százezres hátizsákba pakolják hitvesével a pelenkát, ruhái prémiummárkák vagy méretre szabottak és egy Michelin-csillagos étteremben is lencsevégre kapták a francia Riviérán a labdarúgó Európa-bajnokság idején.

 

De nem. Rogán vagyonnyilatkozatát böngészve először a hogyan "fényűzzünk" adósságból költői kérdés ugorhat be. A miniszternek alig több mint 500 ezer forint a megtakarítása, amivel szemben 44 milliós adósság áll, ebből 15,2 millióval meg nem nevezett magánszemélyeknek tartozik. Akadnak földjei szülőfaluja, az osztrák-szlovén-magyar hármashatárnál fekvő Szakonyfaluban, fél háza Balatonlellén. Bruttó jövedelme 1,1 millió forint, vagyis a nettó alig több, mint a megtakarítás. Rogán - ha már feltalálóként is igazi tehetség - azt is szabadalmaztathatná, hogyan lehet ezekkel a feltételekkel fenntartani a látható életvitelét. A 444.hu például arról írt: a Pasa Parkban négyzetméterenként 550 forint a közös költség – Rogánék lakása a vagyonbevallás szerint 185 négyzetméter, vagyis csak a közös költség havonta több mint százezer forintot emészt fel.

 

Erre jön rá a hitel törlesztése, majd a négyfős család megélhetése (gyermekeik magánóvodája is százezres tétel a legutóbbi kampányidőszak hírei szerint), illetve törvénytisztelő állampolgár okán nyilván állnia kell az első házasságából származó gyermek utáni tartásdíjat is.

 

Legutóbbi balhéját - a híressé vált helikopterezést - egészen elképesztő módon magyarázta a propagandaminiszter múlt hét hétfőn a parlamentben. "Politikus magáncélból soha nem használhat helikoptert, akkor sem, ha felesége ügyes üzletasszonyként el is intézte ezt". Rogán kiemelte, hogy rendkívül büszke feleségére, Cecíliára, aki sokféle szempontból sikeres és ügyes nő.

 

A Népszava összeállítása az alábbi linkre kattintva folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.