Mészáros fizet az Orbán családnak a 120 milliárdos vagyonért?
Mészáros Lőrinc néhány év alatt a legsikeresebb magyarok egyike lett. Orbán Viktor bizalmasa immár az ötödik leggazdagabb az országban.
Mészáros fizet az Orbán családnak a 120 milliárdos vagyonért?

Tizenegy és félezer találatot dob ki a Google, ha valaki rákeres együtt a „Mészáros”, az „Orbán" és a „stróman” szavakra. Papíron, jogilag Mészáros Lőrinc egy felcsúti vállalkozó, de sokan hiszik, hogy Mészáros és Orbán Viktor között üzleti kapcsolat van, konkrétabban a felcsúti polgármester a miniszterelnök és körének afféle vagyonkezelője. Józan ésszel másképpen megmagyarázhatatlan, hogy miért gazdagítja az orbáni állam minden képzeletet felülmúló mértékben. A napi.hu friss vagyonlistája szerint Mészáros egyetlen év leforgása alatt 100 milliárd forinttal lett gazdagabb, ami annyit jelent, hogy minden reggel kétszázhetven millió forinttal gazdagabban kel fel.

 

Mészáros üstökösszerű felemelkedése elválaszthatatlan a második és a harmadik Orbán-kormány uralmától. Főként állami közbeszerzéseken szedte meg magát - a másik jellemző üzleti fogása, hogy rendre eladósodott cégeket vásárol fel olcsón, majd az állam megrendelésekkel vagy támogatásokkal felerősíti a hozzá került vállalkozásokat. 

 

Bár Mészáros rafinált és kemény tárgyaló, azért finoman szólva sem az a démoni képességű üzleti zseni, aminek a vagyonosodása alapján sejthetnénk. A felcsúti legendárium szerint ifjúkorában a falu szélén teheneket őrzött, szegény volt és folyton éhes. A tornából felmentett, vézna kisfiúból később gázszerelő lett, aki saját brigádjával járta az ország építkezéseit. 2008 előtt az átlagos magyar kisvállalkozók életét élte: néhol kicsit jobban ment neki, néhol viszont a csőd szélén tántorgott, és a végrehajtó kopogtatott az ajtaján. 

 

Az egyik jobb periódusában elkezdte támogatni a felcsúti focicsapatot. A kis befektetés azóta milliószorosan megtérült: a helyiek elmondása szerint 2006-körül a csapat edzésein újra találkozott az egykori iskolatárssal, Orbánnal, és az akkor még ellenzéki pártvezér mindinkább bevonta Mészárost a felcsúti fociügyekben, így ő lett az Orbán szívügyének számító Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány elnöke. Orbán ezekben az években tapasztalhatta ki, amit a felcsútiak Mészáros legjellemzőbb tulajdonságaként emlegetnek: végtelenül szervilis. Gondolkodás nélkül végrehajt mindent, amit „a Viktor” mond.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.