Baloldali.hu - A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának
A társadalom baloldalának

Mesterházy visszatérhet?

MSZP  ─   Hír  ─   2014. szeptember 04. 10:23   ─   2022. október 19. 22:33

Mesterházy visszatérhet?
Szükség van civil körökre, az MSZP átalakítására, Gőgös Zoltán szerint azonban most az önkormányzati választási kampány a legfontosabb. Az MSZP elnökhelyettese lapunknak arról beszélt, hogy nyitott kapukat dönget Szekeres Imre, aki keddi - Gyurcsány Ferenc írására válaszoló - publicisztikájában Nemzeti Deák Körök létrehozását sürgette.Szükség van civil körökre, az MSZP átalakítására, Gőgös Zoltán szerint azonban most az önkormányzati választási kampány a legfontosabb. Az MSZP elnökhelyettese lapunknak arról beszélt, hogy nyitott kapukat dönget Szekeres Imre, aki keddi - Gyurcsány Ferenc írására válaszoló - publicisztikájában Nemzeti Deák Körök létrehozását sürgette. A volt kormányfő múlt heti cikkében közös pártot, de legalábbis pártuniót javasolt a baloldali ellenzék számára. Felcsuti Péter tegnap erre úgy reagált: Gyurcsány rosszul időzített lépése rontja az ellenzék esélyeit az önkormányzati választáson.  

 

Nyitott kapukat dönget Szekeres Imre, hiszen az MSZP-ben már jelenleg is működnek klubok és a párt köré a jövőben egyre több civil kört szeretnének szervezni - jelentette ki lapunknak Gőgös Zoltán. A szocialisták elnökhelyettese elmondta, hogy szülővárosában Pápán évek óta sikerrel működik a Petőfi asztaltársaság, amelynek rendezvényein jobboldali gondolkodók is szívesen előadnak. Szekeres a keddi Népszabadságban megjelent publicisztikájában ígérte, hogy a szocialistáknak létrehozzák a Nemzeti Kiegyezés Kerekasztalát, ezzel párhuzamosan megteremtik az együttműködés fórumait, amihez Nemzeti Deák Körök kellenek országszerte. Gőgös közölte, hogy a párt vezetése várja azokat, akik a civil körök kialakításában segítenek.

 

Szekeres "Különvélemény" című írásában más témát is érintett; megköszönte Gyurcsány Ferenc néhány napja ugyanitt megjelent tanácsait, de közölte, nem kérnek belőlük. A volt kormányfőnek azt üzente, hogy a későbbiekben, akár alkalmi választási együttműködés, akár pártszövetség lesz a baloldalon a modell, először a saját pártjukat kell alkalmassá tenni hivatása betöltésére. Gyurcsány augusztus 27-én közös pártot, de legalábbis pártuniót javasolt a baloldal pártjai számára. Felcsuti Péter, a Bankszövetség korábbi elnöke tegnap rosszul időzítettnek nevezte a volt miniszterelnök lépését. Ugyancsak a Népszabadságban azt írta, hogy a DK elnökét "intellektuális és kommunikációs képességei messze kiemelik őt az ellenzéki oldalon ez idő szerint fellelhető közepes, esetenként annál gyengébb képességű és/vagy színtelen politikusok sokaságából". Azonban a megengedhetőnél sokkal többet hibázik. Felcsuti szerint az Orbán-rezsim által teremtett csapdahelyzettel az ellenzéki pártok külön-külön nem tudnak mit kezdeni, Gyurcsány javaslatának időzítése és annak módja azonban számára elfogadhatatlan. A választások előtt egy újságcikkben közzétenni ilyen ötletet nem szabad, mert az rontja az ellenzék esélyeit az önkormányzati választáson.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható el.