Mesterházy vállalná a miniszterelnök-jelöltséget
Ha felkérik, elvállalja a miniszterelnök-jelöltséget - mondta pártja szombati választmányi ülésén Mesterházy Attila. Az MSZP elnök-frakcióvezetője egyebek mellett azért gondolja, hogy szocialista jelöltre van szüksége a demokratikus ellenzéknek, mert a rendszerváltás óta Magyarországon mindig baloldali programmal lehetett győzni, és még Orbánék is ilyennel nyertek.
Mesterházy vállalná a miniszterelnök-jelöltséget

Mesterházy Attila elvállalná a miniszterelnök-jelöltséget, ha erre pártjában bárki felkérné. Erről az MSZP elnök-frakcióvezetője maga beszélt a szocialisták szombati választmányi ülésén. Forrásaink szerint Tóbiás József frakcióigazgató - Mesterházy csütörtöki lapinterjújára utalva - kérdezte meg a pártelnöktől: vállalná-e Orbán Viktor kihívójának szerepét. A pártelnök a Népszabadságnak kifejtette: az MSZP azért szorgalmazza az ellenzéki erők összefogását 2014 előtt, hogy a következő választáson legyőzze a Fideszt, "mert e nélkül nincs lehetőség a gazdaság rendbetételére, a szegénység csökkentésére, a munkahelyteremtésre, a tisztességes bérek elérésére".

 

Arról is beszélt, hogy a szocialisták "életben maradására korábban senki nem fogadott volna, most mégis mindegyik ellenzéki szereplő alapvetésként fogadja el", hogy a párt nélkül nincs kormányváltás. Hozzátette: "ez a párt joggal lép fel azzal az igénnyel, hogy meghatározó szava legyen a miniszterelnök-jelölt kérdésében. Ezt a jogot elvitatni a szocialista párttól politikai, stratégiai tévedés. Miközben egyenrangú partnerek között történik majd a szövetségkötés, nem azonos súlyú partnerek között köttetik a megállapodás". Arra a kérdésre pedig, hogy személy szerint ambicionálja-e a pozíciót, azt válaszolta: "ambíció nélkül vezető nincs ".A zárt ajtók mögött a pártelnök arra emlékeztetett, hogy jelenlegi pozíciójáért 2010 óta több alkalommal is megküzdött, így akár most is vállalja ezt a küzdelmet az ellenzéken belüli vetélkedésben is. Mesterházy szerint azért is az MSZP-nek kell adnia a demokratikus ellenzék miniszterelnök-jelöltjét, mert a rendszerváltás óta Magyarországon mindenki baloldali programmal győzött, még Orbánék is.

 

A teljes cikket a népszava.hu közli.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.