Mesterházy: Orbán vereséget szenvedett
Szégyenben maradt Orbán Viktor. A Tavares-jelentés strasbourgi vitájában a fejére olvasták, hogyan rombolja és veri szét a demokráciát Magyarországon. A szavazásnál szembesülnie kellett azzal is, hogy az Európai Néppárt nem állt ki mellette.
Mesterházy: Orbán vereséget szenvedett

Orbán Viktor ma Európa legkellemetlenebb embere. Nem dőlnek be a dumájának. Önmagáról állít ki rossz bizonyítványt az az európai politikus, aki vele barátkozik. Orbánt az Európai Parlamentben szélsőséges és euroszkeptikus jobboldali politikusok védelmezték fennhangon. Orbánnak Morvai Krisztina volt a strasbourgi ügyvédje. Ez mindent elmond: a zsák megtalálta a foltját. A mértékadó politikusok távol tartják magukat tőle. Mindenkinek elege van belőle.

 

Várható volt, hogy Orbán a strasbourgi történéseket a szabadságharc újabb csatájaként állítja majd be. Azt a látszatot kelti, hogy az országot támadják. Recseg, mitöbb, lejárt már ez a régi lemez. A magyar embereket nem bántotta senki Európában. Orbán az, akit kritizálnak, őt támadják, éspedig joggal. Orbán most megérezte a vereség szagát is. Csakis ez magyarázza azokat a hisztérikus kirohanásokat, amelyeket ő és elvbarátai, Semjén, Kövér és Rogán előadtak. A magyar országgyűlés fideszes többsége határozatban ítélte el azt a közösséget, amelyhez tartozunk, és amelynek szabályait a fideszes kormány szegi meg. Az Uniót elítélő határozat az egyik legostobább szöveg, amit az Országház falai valaha láttak. Agresszív, vagdalkozó, önfelmentő, vádaskodó blabla. Erre mi is írtunk egy határozati javaslatot a demokrácia és a jogállam értékeinek tiszteletben tartásáról (http://www.parlament.hu/irom39/11729/11729-0003.pdf), de olyan, mintha be se nyújtottuk volna. Nem vette napirendre az országgyűlés, nem adott hírt róla a média sem. No, erre mondom azt, hogy parlamentáris diktatúra van és fideszes médiatúlsúly. Még a közszolgálati média figyelmét is elkerülte az anti-Orbán mszp-s határozati javaslat.

 

Orbán Strasbourgban arról beszélt, hogy nem akar olyan Európát, ahol a többség visszaél a hatalmával. Rogán Antal "rezsitámadást" emlegetett és üzleti érdekeket vélt felfedezni a Tavares-jelentés mögött. Nem mellesleg, az üzleti érdekek emlegetésével a Fidesz 370 európai parlamenti képviselőt rágalmazott meg, amivel még inkább elmérgesíti a helyzet.

 

Mesterházy Attila írásának folytatását a pártelnök honlapján olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.