Mesterházy: Nyílt támadás a demokrácia ellen
A kormány a demokrácia utolsó védvonalait támadja. Nem volt elég az elmúlt három év zsákmányszerző hadjárata, most a Fidesz ismét a média és az ellenzéki pártok ellen fordul. Mesterházy Attila blogbejegyzése.
Mesterházy: Nyílt támadás a demokrácia ellen
A sebtében összedobált új reklámadó fő vesztesei a kereskedelmi médiumok, elsősorban a nagy kereskedelemi televíziók. A reklámadóból származó bevétel a költségvetés számára szinte jelentéktelen, az érintett cégek azonban ebből a pénzből élnek. A Fidesz nem egyenlegjavítási szándékkal, hanem a média ellehetetlenítésének céljával veti ki ezt az újabb adót. Olyan helyzetet akar előidézni, amelyben a kereskedelmi médiumok és az ott dolgozó újságírók elvesztik megélhetésüket, s akkor az ország itt marad a Fidesz saját médiabirodalmával, meg a kormány által irányított állami médiával. Ez nyílt támadás a média szabadsága, a tájékozódás szabadsága ellen! Ezért állítom, hogy a kormány a demokrácia maradékának felszámolására tör.
 
 
Hasonló a szándéka a pártfinanszírozás átalakításával. A Fidesz úgy állítja be, mintha kedvezne az ellenzéki erőknek azzal, hogy az állam rendes pártfinanszírozás helyett kampányfinanszírozást ad jövőre. Csakhogy ez a kiépített országos szervezettel, állandó alkalmazottakkal rendelkező pártokat súlyos helyzetbe sodorja. Egy párt szervezete ugyanis nem csupán kampányidőszakban létezik, hanem előtte és utána is. Országos szervezeti lefedettséggel bíró demokratikus ellenzéki erő ma egy van: a Magyar Szocialista Párt. A finanszírozás átalakítása tehát azt jelentené, hogy az MSZP szervezeti hálózata elveszítheti anyagi alapjait. Pontosan ez a Fidesz célja.
 
 
Mesterházy Attila írásának folytatását az MSZP honlapján olvashatják el.
 
 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.