Mesterházy: Munkát, kenyeret!
A hivatalos statisztika a héten javuló tendenciát vél felfedezni a munkaerőpiacon. Örülnék, ha ez valódi javulás lenne, de sajnos nem ez a helyzet: a szebb számok zömét a kétszázezer téli közfoglalkoztatottnak köszönhetjük. Márpedig a napocskarajzolás, lássuk be, nehezen tekinthető valós munkának. A Fidesz által négy éve megígért egymillió munkahelynek se híre, se hamva.
Mesterházy: Munkát, kenyeret!

A hivatalos statisztika a héten javuló tendenciát vél felfedezni a munkaerőpiacon. Örülnék, ha ez valódi javulás lenne, de sajnos nem ez a helyzet: a szebb számok zömét a kétszázezer téli közfoglalkoztatottnak köszönhetjük. Márpedig a napocskarajzolás, lássuk be, nehezen tekinthető valós munkának. A Fidesz által négy éve megígért egymillió munkahelynek se híre, se hamva. Ami még rosszabb: ez így is marad, amíg az Orbán-Matolcsy tandem határozza meg Magyarország gazdaságpolitikáját.

 

Ha valaki azt keresi, melyik politikai erő tudná gyorsan és érezhetően növelni a tisztességesen fizető munkahelyek számát, az pillantson rá az Igazság, Biztonság, Szabadság, Jólét – az MSZP ajánlata Magyarországnak című programunkra.

 

Ennek második fejezetében nem csak céljainkat, de megoldási javaslatainkat is pontokba szedtük. Ezek között szerepel a közteherviselés igazságosabbá tétele, a szegényebbek adójának mérséklése, de ugyanilyen fontos a munkabérekre rakódó terhek és a munkahelyteremtés költségeinek csökkentése, a munkahelyek kifehérítése is. A választási győzelmünket követően meg akarjuk állítani a munkavállalók tömeges elvándorlását: célzottan, kiemelten támogatnánk a pályakezdők munkatapasztalat-szerzését, álláshoz jutását, képzési, átképzési lehetőséget ajánlunk számukra, hogy nagyobb eséllyel tudjanak elhelyezkedni. További könnyítést jelentene, hogy háromról kilenc hónapra emelnénk az álláskeresési járadék folyósítási idejét. A leginkább rászoruló térségekben célzott gazdaságfejlesztési, munkahely-teremtési programokkal, az infrastruktúra fejlesztésével és adókedvezményekkel kívánjuk segíteni a vállalkozások letelepedését.

 

Az írás Mesterházy Attila honlapján folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.