Mesterházy: Miért herélték ki az adóhatóságot?
Magyarország sokkal jobban is teljesíthetne, ha hagynák. Ha nem szívnák el forrásait a hatalomhoz ezer szállal kötődő oligarchák. Ha a tűz közelében lévők nem nyúlnák le maffiamódszerekkel az Európai Unióból érkező euro milliárdokat.
Mesterházy: Miért herélték ki az adóhatóságot?

Nem az ellenzék, hanem az ország érdeke, hogy érdemi vizsgálat induljon a nemzetinek egyelőre csak csúfolt adó- és vámhivatalnál, ahol a belső körökből származó gyanú szerint évek óta tűrik a magyar családok szervezett kifosztását. Ha nem saját oligarcháinak érdekeit, hanem az ország fejlődését tekinti, a Fidesz sem juthat más álláspontra, mint hogy azonnali és teljes körű ügyészségi-rendőrségi nyomozásra, illetve az Országgyűlés rendkívüli bizottságában lefolytatandó politikai vizsgálatra van szükség.

 

Ha a tizede igaz annak, amit Horváth András – mellesleg, mint a csütörtöki HVG megírta, 1990 és 1994 között a Fidesz X. kerületi önkormányzati képviselője – az Országházban a nyilvánosság elé tárt, abból a pénzből meg lehetne oldani a teljes magyar felsőoktatás vagy az egészségügy összes pénzügyi problémáját. Ha a fele igaz, akkor mindkettőét és még hozzá lehetne venni a pedagógusok valódi életpályamodelljének bevezetését. Ha minden, az ezermilliárd forintos végösszeg is igaznak bizonyulna, akkor a költségvetésbe befolyó pluszpénzből végre futná érdemi munkahelyteremtésre és az életszínvonalat javító intézkedésekre. Talán még egy-két modern futballpályát is megengedhetne magának az ország, hátha egyszer tényleg lesz benne arra érdemes csapat is.

 

Egyelőre azonban mindez csak vágyálom, mert az emberek szempontjából Orbán Viktor pocsékul teljesít. Az atlatszo.hu vetette fel, hogy a 2010-es választások után nem csak átkeresztelték, de át is szervezték az APEH-et: leépítették, ellehetetlenítették, majd 2012-re meg is szüntették a Kiemelt Ügyek Adóigazgatóságát. Ezzel végzetesen meggyengítették a szervezet operatív ellenőrző képességét, megfosztották az országot attól a haszontól, amelyet az addig ott dolgozó több száz szakember hajtott azzal, hogy behajtották a vállalkozásoktól a közös kasszánkat illető adókat. A pénz ehelyett ismeretlen zsebekbe vándorolt. Már nem az a kérdés, hogy melyik fideszes politikus mikor szerzett tudomást a gyanúról, még csak nem is az, hogy miért maradtak tétlenek, amikor emberi, politikusi és állampolgári kötelességük lett volna az azonnali határozott cselekvés. A kérdés most már az, hogy kinek a döntése alapján herélték ki az adóhatóságot! Az sem mellékes, hogy milyen számítások, háttértanulmányok születtek ebben az egész ország sorsát befolyásoló ügyben. Nem csak a mostani, hanem a következő nemzedékeknek is tartozunk azzal, hogy feltárjuk és megszüntetjük a magyarok előrejutását fékező mechanizmusokat.

 

Az írás folytatását Mesterházy Attila honlapján olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.