Mesterházy kihívóként értékel
Évértékelő nagygyűlést tart az MSZP szombaton a Papp László sportarénában, a rendezvényen beszédet mond többek között Mesterházy Attila pártelnök és Zoran Milanovic horvát miniszterelnök.
Mesterházy kihívóként értékel

A nagygyűlés előtt a szocialisták rendkívüli kongresszust is tartanak a Syma-csarnokban: a demokratikus ellenzéki pártok összefogását a párt választmánya után a legmagasabb döntéshozó fórumnak is jóvá kell hagynia.

 

Információink szerint az MSZP kongresszusa reggel nyolckor kezdődik a rendezvénycsarnokban, formailag a nyilvánosság kizárásával. A tanácskozás napirendjén az Együtt–PM szövetséggel, a Demokratikus Koalícióval és a Magyar Liberális Páttal kötött együttműködés – benne a közös országgyűlési lista – szentesítése és a közös miniszterelnök-jelölt elfogadása szerepel. Míg a közös választási névsort, illetve egészen pontosan annak pártok közötti felosztását (hiszen egyes szövetséges szervezetek csak később véglegesítik saját névsorukat, amelyből kialakul majd a közös lista) nyílt szavazással fogadják majd el, a miniszterelnök-jelölt személyének jóváhagyása titkos szavazással történik. Mivel ez utóbbi tisztségre egyedüli jelöltként Mesterházy Attila neve szerepel majd a szavazócédulán, a végeredmény nem kétséges. Igaz, a párt alapszabálya szerint a küldöttek egyharmadának helyszíni kezdeményezésével felvethető még újabb jelölt, ez azonban szinte kizárt, hiszen az MSZP egésze felsorakozott a pártelnök-frakcióvezető mögött. Vagyis Mesterházy Attila a kongresszus után immár hivatalosan is Orbán Viktor első számú kihívója lesz.

 

A teljes cikk a nol.hu-n olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    -    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.