Mesterházy: Készen állunk a kormányzásra
Most már nem lehet minden felelősséget csak a politikusokra hárítani, mi átléptük a saját árnyékunkat – üzeni az ellenzéki oldal fanyalgóinak Mesterházy Attila, a kormányellenes erők listavezetője.
Mesterházy: Készen állunk a kormányzásra

Most már nem lehet minden felelősséget csak a politikusokra hárítani, mi átléptük a saját árnyékunkat – üzeni az ellenzéki oldal fanyalgóinak Mesterházy Attila, a kormányellenes erők listavezetője. Azt mondja, leendő kabinetjük „külső” segítői azt kérték, a kormányalakításig ne hozzák nyilvánosságra a nevüket, mert tartanak a Fidesz bosszújától. Az MSZP elnöke úgy véli, nem egy médiabirodalom vagy az óriásplakátok döntik majd el a választás kimenetelét, hanem az: a szavazó hogyan érzi magát. PUNGOR ANDRÁS interjúja.

 

- Nagy a teher.– Eddig is nagy volt.- De most már más a helyzet: ön lett a közös ellenzéki lista vezetője.– Eddig is ugyanakkora volt a felelősségünk, mert a nemzet érdekében le kell váltani a kormányt, és másfajta politikát folytatni. Ehhez pedig győzni kell a választásokon.- Szövetségesei a háttérben már most célozgatnak arra, hogy az ön teljesítményén áll vagy bukik minden a kampányban.

 

– Meg a többiekén. A közös lista nem azt jelenti, hogy csak a listavezető dolgozik a győzelem érdekében. Öt szervezet tagja a szövetségnek. Mindegyiknek van vezetője, nekik is megvan a maguk felelőssége. Egyébként attól nagyobb a teher, hogy van esély a győzelemre. Nemcsak azon kell gondolkodni, hogyan jutunk el a választásokig, hanem azon is, utána miként kormányzunk.- Ám vereség esetén az ön személyes politikai jövője válhat kérdésessé.– Engem annyiszor temettek már! Én nem magamért, az országért aggódom.- 2010-ben miniszterelnök-jelöltként a biztos vesztes szerepét vállalta. Elemzők szerint megint ott tartanak: az is győzelem lenne, ha megakadályoznák a következő fideszes kétharmadot.

 

– A cél az, hogy nekünk legyen kétharmadunk. Szakemberek az önök lapjában is többször rámutattak, hogy a demokratikus válságot előidéző szabályok többsége csak kétharmaddal változtatható meg, ezért mi választást akarunk nyerni. Több szavazó van, aki le akarja váltani a kormányt, mint aki hatalomban tartaná. Kérdés, mennyire mobilizálhatók, felállnak-e a karosszékből a voksolás napján.

 

Az interjú a 168 Óra Online-on folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.