Mesterházy: Horn Gyula 80. születésnapjára
A Magyar Szocialista Párt tisztelettel köszönti Horn Gyulát 80. születésnapján. Európai politikust, magyar államférfit, baloldali embert, a XX. század végi magyar és európai történelem egyik meghatározó alakját köszöntjük ma.
Mesterházy: Horn Gyula 80. születésnapjára

Horn Gyula európai politikusként történelmi tettet vitt véghez, amikor a kelet-németek emberek előtt megnyitotta Magyarország nyugati határait. Ezzel az első rést vágta a vasfüggönyön, ami elvezetett a berlini fal leomlásához, majd Németország, és később Európa újraegyesítéséhez.   

 

Magyar államférfiként egyik kezdeményezője és fontos alakítója volt a fordulatnak, ami lehetővé tette a magyarországi rendszerváltást és a III. Magyar Köztársaság megteremtését.  

 

Azzal, hogy 1994-ben vezetésével abszolút többséget szerzett a Magyar Szocialista Párt, a baloldali elvek maradandó érvényességét, a baloldali politika nem szűnő létjogosultságát bizonyította be. A kétharmados kormányzati felhatalmazás birtokában pedig azt, hogy az MSZP kormányon eltökélten védelmezi a jogállamiságot, hatékonyan érvényesíti a gazdasági racionalitást, és felelősen képviseli a nemzeti érdekeket.  

 

Az ünnepi köszöntőt elolvashatják az mszp.hu-n.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.