Mesterházy: Ha bokszolni kell a ringben, nem sakkozhatunk
Az MSZP komolyan gondolja, hogy 2014-ben kormányváltásra van szükség, s amihez elengedhetetlen a demokratikus ellenzék széles körű összefogása - mondta Mesterházy Attila a Mozgó Világ klubestjén a 13. kerületben, ahol kérdésekre válaszolva ismertette az elkövetkező egy év politikai és kampánymenetrendjét. Sokan még mindig félreértelmezik az MSZP szavait.
Mesterházy: Ha bokszolni kell a ringben, nem sakkozhatunk

Az LMP húzodozása és átalakulása (szétesése) idején hangoztak el olyan mondatok, hogy ha nincs összefogás, akkor az MSZP egyedül is felvállalja a harcot. Mára a helyzet változott, van kivel tárgyalni az együttműködésről, igaz, ebben a körben még mindig nem szerepel az LMP, amelyik azóta sem tisztázta egyértelműen jövőbeni szerepét az összefogás keretében.

 

A helyzetet egyértelműsíti egyébként az MSZP által bevezetett "választókerületi felelősök" kifejezése, ami félreérthetetlenül arra utal, nincsenek bebetonozott egyéni jelöltek, noha a szocialista pártnak már minden körzetben van megnevezett embere. Ők az együttműködéstől függően változhatnak, jelöltségük nincs kőbe vésve, s ez az, ami az mszp együttműködési rugalmasságát maximálisan jelzi.

 

Mesterházy szólt a "régebb óta fiatalok" hátralépéséről és az új nemzedék megjelenéséről, arról, hogy az MSZP elnökségének átlagos életkora 38 év. A pártelnök egyébként 39. Úgy fogalmazott, szükség van a tapasztalatra a pártban épp úgy, mint a lendületre, a fiatalokra.

 

A tljes beszámolót az MSZP honlapján olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    *    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.