Mesterházy: fizessenek többet a gazdagok
Az MSZP elnöke szerint ez a kormány már megbukott. Ha a szocialisták kerülnek hatalomra, annak a gyermekek, a fiatalok, a nők, a munkavállalók, a kis és középvállalkozók, valamint a nyugdíjasok lesznek a nyertesei.
Mesterházy: fizessenek többet a gazdagok

Ez négymillió szegény országa, ahol 500 ezer gyerek éhezik. Ám a kormány velük ugyanúgy nem törődik, mint azzal a félmillió emberrel, aki az utóbbi években elhagyta az országot, és nem segít a nyugdíjasokon sem, mondta az MSZP miskolci kampány gyűlésén Mesterházy Attila.

 

A szocialista pártelnök szerint a jelenlegi kormány a gazdagoknak segít, ezért megbukott. A baloldali politika a többséget fogja képviselni: azokat, aki szegényebb sorsban élnek. „Igen, az MSZP azt képviseli, hogy fizessenek többet a gazdagok” – jelentette ki Mesterházy.  

 

Kormányra kerülve az MSZP 2014 szeptemberétől eltörli a tandíjat mindazoknak, akik elérik a megfelelő pontszámot, ígérte a pártelnök.  

 

Az MSZP programjában kiemelt jelentőséget kap a foglalkoztatás. Mesterházy szerint céljuk, hogy minden magyar családban legyen legalább egy kereső, aki tisztességes fizetést kap. Ehhez persze nem a mostani „idióta” gazdaságpolitikára van szükség, mondta a szocialista elnök.

 

Mesterházy kijelentette: kormányra kerülésük esetén programjuk nyertese öt társadalmi réteg lesz: a gyermekek és a fiatalok, a nők, a munkavállalók, a kis és középvállalkozók, valamint a nyugdíjasok.

 

Az MSZP elnöke azt ígérte, kormányra kerülve több pénzt fordítanak az oktatásra, tornaterem építésre költenek majd stadionépítés helyett, devizahiteleseket fognak támogatni és nem a labdarúgást.

 

Több pénzt fordítanak majd az egészségügyre, bár ezt 2010-ben a miniszterelnök, „a felcsúti Maradona” is megígérte.  

 

Az MSZP a jelenlegi három hónapról kilenc hónapra emeli a foglalkoztatási támogatást.

 

A teljesbeszámoló az atv.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    -    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.