Mesterházy: Fideszes pitbull a Sándor-palotába?
Orbán Viktornak nem volt igaza 2010-ben, amikor egyik bábját ültette az államfői székbe. Már akkor is voltak, voltunk, akik látták, hogy ebből baj lesz.
Mesterházy: Fideszes pitbull a Sándor-palotába?

A mindenkori kormány is jobban jár, ha nem utólag kell kínosan visszavonulnia egy-egy rossz ötletétől, hanem van olyan ellensúly, amely visszalendíti, mielőtt nagyobb baj történne. Orbán Viktor azonban tévedhetetlennek hitte magát és nem tartott igényt az ilyen fajta ellensúlyra.
 


A miniszterelnök akkor is tévedett, amikor azt hitte: megvédheti Schmitt Pált. Orbán nem számolt azzal, hogy akik eddig is védelmezték azt, ami a sajtószabadságból megmaradt, és akik eddig is tiltakoztak az Orbán-féle egyeduralom kiépülése ellen, most sem fognak hallgatni. Pártok, civil szervezetek és egyszerű állampolgárok fejezték ki tiltakozásukat amiatt, hogy a köztársasági elnök csalt, és csalását igaztalan állításokkal tetézte. Fontosnak és tiszteletet érdemlőnek tartom, hogy a Fideszt támogató értelmiség és média egy része is a sarkára állt, az elemi emberi tisztesség mellett kötelezte el magát. Orbán Viktor azt hitte, hogy a személye iránti lojalitás mindent felülír, hogy pusztán hatalmi szóval mindig mindenkiből kizsarolhatja a támogatást. Nem így van. Kiderült: sokan vannak, akiknek emberi és szakmai tisztességük a vezér parancsánál fontosabb.Remélem, hogy ez egyfajta pszichológiai áttörés kezdete lehet, amelynek eredményeként a vezérpolitika megkérdőjeleződik. Ettől még a meggyőződéses, becsületes jobboldaliak jobboldalisága megmarad, ez így is van rendjén. Ám végre lehetőség nyílhat a párbeszédre és a megállapodásra néhány alapvető közös nemzeti érték kapcsán.
 


Orbán Viktor jelenleg egy újabb tévedés elkövetésére készül. Mikor "az alaptörvény megvédésére kész" politikust vizionál a köztársasági elnöki posztra, akkor valójában azt mondja: egy fideszes pitbullt költöztet a Sándor palotába.Azonban miről is van szó? Miért is kellene megvédeni az alaptörvényt? Hiszen kormányon van az a pártszövetség, amely ezt az alaptörvényt elfogadta. Csak nem azért kell őrkutyát állítani az alaptörvény mellé, mert Orbán Viktor tudja, hogy a Fidesz-rendszert csak a Fidesz támogatja? Csak nem azért, mert Orbán Viktor vereségre készül? De bizony: Orbán tudja, hogy nem az országnak, hanem önmagának építi rendszerét. És egyre erősebben sejti azt is, hogy ezzel a politikával veszíteni fog.

 

A teljes írást az mszp.hu-n olvashatja el.
 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.