Mesterházy: Ebben a küzdelemben az ezüstéremnek nincs értéke
Az MSZP azért akar összefogni a demokratikus ellenzékkel, hogy a következő választáson legyőzze a Fideszt, mert e nélkül nincs lehetőség a gazdaság rendbetételére, a szegénység csökkentésére, a munkahelyteremtésre, a tisztességes bérek elérésére – nyilatkozta a Népszabadságnak Mesterházy Attila, a szocialista párt elnöke.
Mesterházy: Ebben a küzdelemben az ezüstéremnek nincs értéke

Szerinte hhoz nem kell összefogás, hogy a 2014-es választáson az MSZP megszerezze a második helyet, mert azt egyedül is képes lenne elérni. De ebben a küzdelemben az ezüstéremnek nincs értéke. Aki nyer, mindent visz.

 

– Izgatottan olvasta a Heti Válasz őszödi „leleplezését”?– Egyáltalán nem. Ezen már túl vagyunk. A Fidesz azt hiszi, hogy ezzel még feszültséget tud gerjeszteni, de ez egyáltalán nem befolyásolja az együttműködést. Ha minden kétséget kizáróan bizonyítani lehetne a valós eseményeket, az természetesen érdekelne minket, de sci-fivel vagy teleregényekkel nem foglalkozunk.

 

– Május elsején csatlakozásra hívta a korábban az Együtt 2014–Párbeszéd Magyarországért szövetséggel kötött megállapodáshoz a DK-t, az MSZDP-t, a SZEM-et és a Liberálisokat. A folytatásról nem hallani. Kapott válaszokat?

 

– Nem további tárgyalásokat ajánlottunk, hanem az elfogadott pontokhoz való csatlakozásra hívtuk a szervezeteket. Bár formálisan még nem történt csatlakozás, ezek a pontok mindenki számára vállalhatók, elutasító válasz senkitől nem érkezett.

 

– A korábban javasolt menetrend szerint az Együtt 2014–PM szövetséggel június 15-én részletes tárgyalások kezdődnek. Az MSZP milyen céllal ül asztalhoz?

 

– Mi a mielőbbi tárgyalást szorgalmaztuk, de Bajnai Gordonék időt kértek. Ezt tudomásul vettük. Az biztos, hogy június második felében asztalhoz fogunk ülni. Az MSZP politikai ajánlata világos: szerintünk szavazatot maximalizálni akkor lehet, ha mind az egyéni jelöltek, mind a listaállítás során összefogunk. A jelöltek kapcsán ebben az elvben már megállapodtunk, a közös listát illetően még nem világos az Együtt 2014 álláspontja.

 

– Egy korábbi interjúban az MSZP-t buszhoz, az Együtt 2014-et személyautóhoz hasonlította. Látható, hogy Bajnai Gordonék pártja egyelőre nem tudta kiugróan megerősíteni a támogatottságát, bár képes volt a bizonytalanok egy részét megszólítani. Nehezen hihető, hogy az MSZP nem a „buszos” pozícióból fog tárgyalni.

 

– Partneri pozícióból tárgyalunk. Fel sem merült, hogy ne egyenrangú partnerként tekintsünk a többiekre; persze nyilván különböző súllyal. Kellően rugalmasak leszünk a tárgyalások során, s ugyanezt várjuk el a másik féltől is.

 

Az MSZP elnökével készített teljes interjút a Népszabadságban olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.