Mesterházy: Bohócnak cirkuszban a helye
Orbán Viktor az elmúlt negyedszázad legrosszabb magyar miniszterelnöke. Még csak nem is a rendszerváltás óta a legrosszabb. Kifejezetten igazságtalanság lenne, ha megfeledkeznénk a korábbi évekről, szembeállítva például a demokratikus átmenetben kulcsszerepet játszó Németh Miklóssal.
Mesterházy: Bohócnak cirkuszban a helye

Orbán Viktor az elmúlt negyedszázad legrosszabb magyar miniszterelnöke. Még csak nem is a rendszerváltás óta a legrosszabb. Kifejezetten igazságtalanság lenne, ha megfeledkeznénk a korábbi évekről, szembeállítva például a demokratikus átmenetben kulcsszerepet játszó Németh Miklóssal. Miközben a kormány és a Fidesz bérciviljei önfeledten „elmúltnyolcéveznek”, ideje észrevenni, hogy az elmúlt négy év hová juttatta Magyarországot: Európa szégyenpadjára. Lakosainak óriási tömegeit koldusbotra. Nagyjából félmillió honfitársunkat meg tartósan külföldre – de nem nyaralni, hanem dolgozni. 

 

Orbán Viktor országában mindig „majd” jó lesz élni. Nem sikerült egymillió munkahelyet teremtenie – de mint most ígéri, majd fog 300 ezret, 2016-ra. A recesszióból sikerült ugyan kihozni, de tartós növekedési pályára nem sikerült állítania a gazdaságot. Mindenesetre azt ígéri, „majd” két-három év múlva. Nem sikerült bizalmat ébreszteni a befektetőkben, de „majd” jönnek a kínaiak, oroszok, olajsejkek, ők biztosan látnak majd fantáziát egy olyan gazdaságban, amelynek adatai nyomán a németek, amerikaiak, svájciak csak hümmögnek és ingatják a fejüket. Az iskolarendszer ráomlik gyerekeinkre és tanáraikra, az egészségügyi rendszer maga alá temeti az orvosokat, ápolókat és a betegeket, de majd, egyszer, a jövőben jobb lesz. Ez az örökös jövő idő rossz emlékeket ébreszt a világnak ezen a táján. 

 

Olyan rosszul soha nem állhat az ország, hogy Orbán Viktor ne tudjon ígérni valamit. Atomerőművet toronyórával, aranylánccal, amelytől majd csökkenni fog a rezsi – dacára az irgalmatlan költségeknek, az oroszoknak visszafizetendő 6000 milliárd forintnak, meg annak az apróságnak, hogy Paks 2., ha valaha, akkor is majd csak 2025 táján termel a veszteségen kívül akármi mást. BL-döntőre alkalmas stadionról is szó volt – nem kéne már állnia, benne Deutsch Tamás világhírű beléptetőrendszerével? Ja, hogy az egészből semmi sem lett, a négymilliárdos beléptetőket meg leselejtezték, összesen 51 millió forintot sikerült megmenteni az árából? Négy év fideszes kormányzás után még mindig dadog a metróprojekt? Ők érdemelnének újabb, harmadik esélyt? Nem hiszem!

 

A teljes írást Mesterházy Attila honlapján olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
8    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.