Mesterházy: az MSZP nélkül nem lehet legyőzni a Fideszt
Jogállam - Európai Értékrend címmel rendezett fórumot Bukarestben az Európai Parlament Szocialisták és Demokraták frakciója. A fórum házigazdája Paul Lendvai volt.
Mesterházy: az MSZP nélkül nem lehet legyőzni a Fideszt

A fórum előtt közös sajtótájékoztatót tartott Mesterházy Attila, az MSZP elnöke, Sergei Stanishev, az Európai Szocialisták Pártjának elnöke, Victor Ponta Románia miniszterelnöke és Hannes Swoboda, a Szocialisták és Demokraták Európai Parlamentje frakciójának vezetője. 

 

A sajtótájékoztató az európai baloldal térnyeréséről, a válságkezelés alternatívájáról, a gazdasági növekedés beindításáról és a fiatalok munkahelyteremtéséről szólt. 

 

Mesterházy Attila a sajtótájékoztatón elmondta: érdekeink és céljaink közösek, ugyanolyan vagy hasonló problémákkal szembesülnek az emberek Romániában, mint Magyarországon. Romániában az előző kormány, Magyarországon pedig a jelenlegi hoz olyan intézkedéseket, amelyek rombolják a demokráciát és a jogállamot bontják le. A válságkezelés ma Magyarországon sikertelen, a kormány képtelen beindítani a gazdaságot, ezért nincs növekedés, nincsenek új mukahelyek és a jövő egyelőre kilátástalan. 

 

A fórum zárszavában Mesterházy Attila helyzetértékelést adott a Magyarországon most zajló folyamatokról. Beszélt az emberek egzisztenciális nehézségeiről, mindennapi megélhetési gondjairól, arról, hogy a kormány elhibázott gazdaságpolitikája elsősorban a szegényeket, az átlagfizetésből vagy minimálbéren élőket sújtja. A jogállam, a demokrácia és például az Alkotmánybíróság jogköreinek jelentős csorbítása vagy éppen a médaitörvény csak másodsorban érdekli az embereket. 

 

A Magyar Szocialista Párt megújulásáról és megerősödéséről szólva elmondta: két évvel ezelőtt mindenki temette a pártot, ma ugyenezek az elemzők azt mondják, az MSZP nélkül nem lehet legyőzni a Fidesz-kormányt. Az elmúlt két évben a párt nemcsak megmaradt, de úgy megerősödött, hogy támogatottsága a jelen pillanatban egyenlő a Fideszével. Ennek a sikernek egy nagy titka van, amit az ember megígér, azt teljesíteni is kell. Ezt tette az elmúlt időszakban a párt és a kampányban is ehhez fogja magát tartani. 

 

A teljes cikk elolvasható a Népszabadság Online-on.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.