Mesterházy Attila: Utópia a teljes összefogás
Az ellenzéki összefogással kapcsolatban több téves várakozás van. Tévedés, hogy pusztán az összefogás automatikusan győzelmet hoz – nyilatkozta a Népszabadságnak Mesterházy Attila.
Mesterházy Attila: Utópia a teljes összefogás
Az MSZP elnöke szerint a választási törvényben az az egyik legnagyobb fideszes csel, hogy ötszáz aláírás begyűjtésével bárki elindulhat a választásokon, így szerinte sok párt lesz a szavazócédulán, ezért utópiának tartja a teljes ellenzéki összefogást. A szocialisták elnöke a párt szombati választmányi ülése előtt beszélt a bajai videobotrányról és az ellenzéki pártok közötti rivalizálásról is.

 

Bokszhasonlattal élve, mintha rászámoltak volna önre az utóbbi hetekben. A bajai videó volt a gyomros, a „meghekkelt” október 23-i rendezvény pedig egy erős balcsapott. Még mindig szédül?Nézze, én jól állom az ütéseket. És a kampányban biztosan lesz még jó pár belőlük. Úgy jellemezném az elmúlt időszakot, hogy nem véletlenül érte nagy külső nyomás a pártot éppen akkor, amikor új lendületet vett. Ha lenne időgépünk, és visszamennénk a kongresszus napjára, akkor egészen másként látnánk az MSZP-t: akkor megújulásról, progresszív baloldalról, konkrétumokkal teli programokról, szembesítő kampányról, új és friss csapatról beszéltek. Az akkori lendületet törte meg az ön által említett eseménysor. De a hasonlatnál maradva: ez nem az utolsó menet volt, és a végén a mi kezünket fogják magasba emelni.A bajai kamuvideó ügyét bár lezártnak tekinti az MSZP, a botrány továbbra is kitart, szinte mindennap újabbat csavarnak rajta. Mesterházy Attila személyesen hogyan viszonyul az esethez, és mi volt benne a valódi szerepe?A bajai videó ügyét személy szerint azért éltem meg rosszul, mert az MSZP napokon át olyanért „vitte el a balhét”, amiben tökéletesen és teljesen ártatlan. Utólag persze mindig könnyebb okosnak lenni, de meggyőződésem, hogy ez egy előre megtervezett provokáció volt ellenünk.

 

Végig tudná nekünk kronologikusan vezetni, hogy ön személy szerint mikor és miként találkozott a bajai videóval?

 

Én azokban a hetekben az MSZP kongresszusára készültem, ahol a választási programot, valamint az országos és EP-listát fogadtuk el. Bizonyára ön is tudja, hogy ez egy különös jelentőségű, feszültségekkel és emberi konfliktusokkal teli időszak egy párt életében.

 

A teljes interjú a nol.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.