Mesterházy Attila: Ott a helyünk!
A szabadság hívei gyűlnek össze október 23-án. Megtisztelő, hogy a rendezvény szervezői felkértek a részvételre és a felszólalásra. A meghívást el is fogadtam. El fogom mondani, mit gondolnak a szocialisták az ország jelenéről és a jövőről.
Mesterházy Attila: Ott a helyünk!

ontosnak tartom, hogy végre átléphetjük a civil szervezetek és a pártok közötti - szerintem eleve mesterségesen meghúzott - határvonalat. A civil és a pártpolitikai világ egymás felé nyitásával megsokszorozódik az erőnk. Régóta képviseljük ezt az álláspontot, mégsem elégtétel, hanem öröm, hogy ezt már mások is belátják. Mindenkinek végeznie kell a maga feladatát a maga helyén, de nem magányosan küzdve, hanem egymást segítve. Ezt is jelképezi majd október 23-a!

 

Ugyanennyire fontos, hogy az Orbán-rendszer ellenfelei ne egymásról beszéljenek, hanem Magyarországról. A szocialisták több mint másfél éve megkezdték a programalkotást, hogy megmutathassuk, miként képzeljük az Orbán utáni jövőt. Számos tárgyalást, vitát, konferenciát szerveztünk, amelyek Magyarország jövőjéről szóltak.


Október 23-a nem beszédverseny és nem színházi előadás. Adott pillanatban fontosnak tűnhet, ki hányadikként szólal fel vagy hány percet beszélhet, de a lényegbiztosan nem ez. Mindenkinek tovább kell látnia az orránál.

 

Felelős közéleti emberek mondják majd el, hogy választani kell jövőre, s hogy mindent meg kell tenni az Orbán-rendszer leváltásáért. El kell mondani ismét, és ha kell még ezerszer, hogy az Orbán-rendszer kirabolja, megalázza az embereket, megfosztja őket a jogaiktól és elveszi a pénzüket. Olyan rezsim irányítja ma a hazánkat, amelynek minden lépése egy szűk réteg gazdagítását szolgálja az összes többi rovására. A hatalommal való visszaélés ebben a rendszerben nem kivétel, hanem szabály. Lopás, más pénzén gazdagodás, személyre szabott törvénykezés jellemzi a mindennapokat. Az Orbán-rezsim bárkitől bármikor bármit elvehet és el is vesz. Ilyen körülmények között nincs kiszámítható élet. A családok megélhetése attól függ, hogy kinézi-e magának a tulajdonukat, vállalkozásukat Orbán, Simicska vagy valamelyik csatlósuk.

 

Ezt nem tűrhetjük tovább! És az ország nem is bírja ezt tovább! El kell zavarni Orbánt, mielőtt Magyarország utolsó erőtartalékait is felemészti ez a rabló rezsim!

 

A teljes írást Mesterházy Attila honlapján olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    *    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.