Mesterházy Attila: Na most akkor
...mondjátok meg nagyokosok, mi legyen, ki ne legyen miközülünk maholnap és ki legyen… - írja Erdős Virág, persze ő a politikusokhoz intézi a kérdést a „nép” nevében, de néha a politikusok is ugyanezt kérdezik a néptől. Én az elmúlt egy-két évben folyamatosan ezt teszem. Kérdezek, érvelek, ha kell, vitázok, de próbálom megérteni, mire, kire van szüksége az országnak, a választóknak, a magyaroknak.
Mesterházy Attila: Na most akkor

Vannak, akik szerint vízióra, látomásra, távlatra, amely felé haladunk, de persze sosem érjük el. Mások az erőben, vasakaratban hisznek, megint mások a menedzsmentben és a vegytiszta közgazdaságtanban. Akadnak, akik hátat fordítanának Európának, mások éppen onnan vennének át kész modelleket. Netán hagynák az egészet a csudába és mennének külföldre. De amiben – legalábbis a mi oldalunkon – mindenki egyetért: a magyaroknak elsősorban békére és szabadságra van szükségük.

 


Elég volt az állandó ellenségkeresésből, abból, hogy nálunk a rezsit is csak háborúban lehet csökkenteni. Magyarország nyugalomra vágyik. Egymás felé kinyújtott kezekre, arra, hogy mosoly váltsa fel a mostani vicsorgást. Belátom, nem egy nagy vízió, nincs benne nyoma se azonnali bérduplázásnak, se az ázsiai pusztákra való visszaköltözésnek, sem centrális erõtérnek. Semmi grandiozitás, csak egyszerű, hétköznapu békevágy. Nem szabad azonban lebecsülni az erőt, amely mögötte van. Sok nagy hadvezér kezéből csavarta már ki a kardot.

 


A demokratikus ellenzék a héten sok feszültség, vita, útkeresés után új együttműködési modellt választott. Ugyanazt, amit mi a kezdetekkor, 2012-ben javasoltunk: közös lista és közös jelöltek, de most persze ez is másnak tűnik, mint amilyen egy-másfél évvel ezelőtt lett volna.

 

A teljes írást Mesterházy Attila honlapján olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.