Mesterházy Attila: Katasztrófahelyzet Orbánisztánban
Drámai héten vagyunk túl. A miniszterelnök a végletekig legyengítette az alkotmánybíróságot és nekiesett a bíróságoknak is. Jóval 300 forint felett jár az euró, ki tudja hol áll meg. A kormány március 15-e emlékét és a teljes újságírószakmát arcul csapta, mikor a szélsőjobboldali Szaniszló Ferencnek Táncsics-díjat adott. Balog Zoltán ezt tetézte azzal, hogy azt hazudta: nem ismeri Szaniszlót.
Mesterházy Attila: Katasztrófahelyzet Orbánisztánban

Kitüntetést kapott a Kárpátia együttes egyik tagja is: nyilván az ismert szélsőjobboldali zenekar nevét is a szél fújta be a miniszter ablakán.

 

Világszerte megrökönyödést vált ki, ami nálunk történik. Ráadásul március 15-én visszatért a tél, és a kormányzat teljesen alkalmatlannak bizonyult az előre látható vészhelyzet kezelésére. Ilyen körülmények között a jogbiztonság és a létbiztonság egyaránt veszélyben van.

 

Menjünk sorjában!

 

Azzal, hogy a Fidesz és a KDNP képviselői megszavazták az alaptörvény negyedik módosítását, megalapozták Orbán Viktor korlátlan hatalmát. Orbán Viktor ma törvények felett áll. Nem dolgom eldönteni, hogy a kormánypárti képviselők nem értik, mit tettek, vagy ennyire félnek a miniszterelnöktől, netán azt hiszik, saját pecsenyéjüket sütögethetik az önkényuralom tüzénél. Legyen ez az ő dolguk. Abban viszont biztos vagyok, hogy nem csak a történelem ítélőszéke, hanem a választók előtt is hamarosan el kell számolniuk szégyenteljes döntésükkel. Ugyanez vonatkozik Áder Jánosra. A köztársasági elnök megakadályozhatta volna az alaptörvény kihirdetését. Ehelyett nem átallott a hazafiságra és a demokráciára hivatkozva hozzájárulni az alkotmányosság felszámolásához.

 

A teljes írást Mesterházy Attila honlapján olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.