Mesterházy Attila: Felelni fognak!
Nem állt le a Fidesz. Hiába forrong az ország a trafikmutyi miatt, a Fidesz nem fékezi magát. Folytatódik a kormányhoz közeli vállalkozások hizlalása, a károsultak kisemmizése, és folytatódik a közérdekű adatok eltitkolása is.
Mesterházy Attila: Felelni fognak!

Immár az egész ország látja és tudja, hogy a trafikpályázatok elbírálásakor politikai döntés született. Nem a legalkalmasabbak, hanem a Fideszhez legközelebb állók nyerték az árusítási jogokat. Akinek egy fideszes káder, rokon, üzlettárs kinézte a boltját, az búcsút inthetett a családi vállalkozásnak.

 

Ezek után az a minimum, hogy az ügyért felelős tisztségviselők nyilvános magyarázatot adjanak a történtekre. Ezért fordultam még április végén a nemzeti fejlesztési miniszterhez, tudakolva: tervezi-e a tender érvénytelenítését? Úgy véltem, kötelessége tájékoztatni a közvéleményt arról is, hogyan kerülhetett politikusokhoz, például a szekszárdi polgármesterhez a pályázók listája, s a politikai döntésekről szóló listák miként jutottak vissza a minisztériumba? A közvéleményre tartozik az is, milyen technikákkal zajlott a politikai befolyásolás?

 

Miniszterasszony válasza azonban sajnos semmitmondóra és valótlanra sikerült. Azt állítja, minden jogszabályt betartottak az eljárás során, ebből adódóan az érvényes és eredményes pályázati eljárást nem vizsgálják felül. Mindezt úgy volt képes válaszolni Németh Lászlóné, hogy immár hangfelvétel is rendelkezésre áll arról, hogy törvénysértések történtek. Ezzel a miniszter magára vette a politikai és jogi felelősséget.

 

Mesterházy Attila teljes írását az mszp.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    *    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.