Mesterházy Attila: Ez még csak a kezdet
Alaptörvényben akarja rögzíteni a rezsicsökkentést a Fidesz frakcióvezetője. Állítólag "éles vita" folyik erről a Fidesz-frakcióban. Ez magyarra fordítva annyit jelent: Orbán még nem döntött. Ő is beszélt azonban arról a "reflexről", hogy a szocialisták miatt kell kétharmadba betonozni egyes intézkedéseket.
Mesterházy Attila: Ez még csak a kezdet

Alaptörvényben akarja rögzíteni a rezsicsökkentést a Fidesz frakcióvezetője. Állítólag "éles vita" folyik erről a Fidesz-frakcióban. Ez magyarra fordítva annyit jelent: Orbán még nem döntött. Ő is beszélt azonban arról a "reflexről", hogy a szocialisták miatt kell kétharmadba betonozni egyes intézkedéseket. Rogán meg azt mondta: azért kell a rezsicsökkentésnek az alaptörvénybe kerülnie, hogy azt megvédhessék az MSZP-től.

 

Vagyis, a Fidesz szerint az MSZP-s választási győzelemre gondolva kell megvédeni a rezsicsökkentést.

 

Orbánnak és Rogánnak félig igaza van. Abban, hogy érdemes készülniük az MSZP-s győzelemre. A rezsicsökkentést viszont tőlünk nem kell félteni. Mi azt sokkal értelmesebb módon csináljuk majd és fenntarthatóvá tesszük. Kiterjesztjük továbbá a legszegényebbekre. Ráadásul az MSZP társadalmi és gazdasági programja számos más intézkedést is tartalmaz, amelyek az emberek többsége számára könnyebbé teszik a megélhetést. Az igazságos adórendszer és a foglalkoztatást bővítő gazdaságpolitika kevesebb terhet és több bevételt jelent majd a családoknak.

 

Figyelemre méltó egyébként, mennyire nem tiszteli a Fidesz a saját maga által létrehozott alaptörvényt. Ahhoz képest, hogy Orbán nem egészen két évvel ezelőtt még gránitszilárdságú műnek nevezte az alaptörvényt, az mostanra inkább úgy néz ki, mint egy kezdő varró-, de leginkább foltvarró szakkör félresikerült vizsgamunkája. Össze-vissza írnak bele mindent, ami éppen eszükbe jut. Saját elképesztő jogszabályaik ellentmondásait próbálják megoldani azzal, hogy az alaptörvénybe emelnek oda egyáltalán nem illeszkedő részeket. Ettől meg az alaptörvény válik még inkább ellentmondásossá. Egy ilyen alaptörvény, amelynek megalkotásából eleve kihagyták az embereket, soha nem válhat tekintélyessé, elfogadottá.

 

A Fidesz saját maga bizonyítja be, hogy az alaptörvény alkalmatlan a funkciójára. Ezért véljük úgy, hogy egy mindenki által elfogadható demokratikus alkotmányt kell alkotni!

 

A teljes írás Mesterházy Attila honlapján olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    -    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.