Mesterházy Attila: Ez a kérdés, válasszatok!
Nem maradtak titkok, nincsenek meglepetések. A kormányváltó szövetségnek van kidolgozott programja, a Fidesznek nincs. Mi nyolc pontban foglaltuk össze, mit szeretnénk mindenképpen megváltoztatni, Orbán Viktornak egyetlen programpontja van, az, hogy mindent ugyanígy csinálhasson tovább.
Mesterházy Attila: Ez a kérdés, válasszatok!

Nem maradtak titkok, nincsenek meglepetések. A kormányváltó szövetségnek van kidolgozott programja, a Fidesznek nincs. Mi nyolc pontban foglaltuk össze, mit szeretnénk mindenképpen megváltoztatni, Orbán Viktornak egyetlen programpontja van, az, hogy mindent ugyanígy csinálhasson tovább.

 

Az ország többsége azonban kormányváltást akar. Ezt halljuk az országjáráson az emberekkel beszélve, ezt mutatják még azok a közvéleménykutatások is, amelyeknek elkészítéséhez a korábbinál sokkal több idő és energia kell, mert az emberek négyötöde fél válaszolni, fél állást foglalni. De még így, megfélemlítve és elbizonytalanítva is, az emberek nem akarják elveszíteni a reményt, hogy hamarosan jobban, boldogabban, nyugodtabban élhetnek majd. Azt pedig négy év tapasztalata mondatja velük, hogy ehhez változásra, új, demokratikus kormányra, Orbán Viktor távozására van szükség.

 

A változást azonban nem a politikusok érik el, ők legfeljebb megtestesítik a népakaratot. A változást a választópolgárok hozzák el, amikor a fülke magányában azok neve mellé teszik az ikszet, akiktől nem kell félni, akik nem fenyegetik senki megélhetését, tulajdonát, akik nem elüldözni, hanem visszahívni szeretnék a fiatalok színe-javát, akik nem nyűgnek tekintik az időseket, hanem segítséget kínálnak nekik gyógyszereik kiváltásához, akik nem közmunkát, nem málenkij robotot kínálnak éhbérért, hanem valódi, tisztességesen megfizetett munkahelyeket akarnak teremteni.

 

A szavazófülkébe mindenki egyedül lép be, ott mindenkinek a szava ugyanannyit ér. Ott mindenki egyenlő. A dunaújvárosi melós, a szegedi tanár, a kaposvári rendőr, az állástalan borsodi szegényember vagy a tolnai közmunkás pont ugyanolyan fontos lesz jövő vasárnap, mint Simicska Lajos, akinek a cége minden egyes napra több mint egymilliárd forintos megrendelést kapott tavaly az államtól. A szavazás titkosságára a kormányváltó szövetség több mint tízenkétezer delegáltja vigyáz majd a választási bizottságokban. Ők fogják garantálni, hogy mindenki nyugodtan, biztonságban adhassa a voksát annak a politikai erőnek, amelyikben megbízik, annak a politikusnak, akitől érdekei képviseletét várja.

 

Ahogyan Orbán Viktor súgta oda titokban a külföldi nagyköveteknek, ne azt nézzék, mit mond, hanem azt, mit tesz. Saját tapasztalataikból induljanak ki! Abból, hogy több kenyeret, krumplit, húst, benzint tudnak-e venni a fizetésükből, mint négy éve! Egyáltalán, van-e még fizetésük, kapnak-e ellátást, a rászorulók rokkantnyugdíjat, jobb vagy rosszabb a településükön az egészségügy, az iskola? Nőtt vagy csökkent a gyerekük esélye a továbbtanulásra, az elhelyezkedésre? Egyáltalán, itthon van a gyerekük, vagy kénytelen külföldön keresni a boldogulást? Remélhetik-e helyzetük jobbra fordulását, ha minden ugyanúgy folytatódik, ahogyan eddig? Ezekre a kérdésekre válaszoljanak, s a válaszok alapján döntsék el, hogy kire szavaznak.

 

A folytatás az MSZP honlapján olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    *    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.