Mesterházy Attila: Dumaszínház lenne a parlament
Rendeleti kormányzásról fantáziál Kövér László. "Működik a parlament ellenzék nélkül is", vetette fel Orbán Viktor első miniszterelnöksége idején. Ettől csak egy lépés, hogy az ország meg működjön parlament nélkül. Hiába az utólagos magyarázkodás, a cél egyértelmű.
Mesterházy Attila: Dumaszínház lenne a parlament

A kormány a jogszabály-alkotás maradék nyilvánosságát is megszüntetné. A parlamentet dumaszínházzá alakítaná át, ahol nem dől el semmi.

 

Orbán kormánya évek óta szisztematikusan számolja fel az emberek biztonságát. A világon mindenütt véget ér az élethosszig tartó munkahelyek korszaka. Sokkal több alkalmazkodásra, rugalmasságra van szükség, mint két-három évtizeddel ezelőtt. Ám látni kell azt is, hogy Orbánék a lehetséges és szükséges biztonságot is elveszik a magyar emberektől. Jogszabályi védettségeket, szerzett jogokat, garantált anyagi hátteret szüntetnek meg egy csapásra. Hol azért teszik ezt, mert tömködni kell a költségvetés saját maguk ütötte lyukait, hol meg azért, mert meg kell tömni a haverok, rokonok, üzletfelek zsebét.

 

Mindezt a továbbiakban nem törvények, hanem kormányrendeletek útján tennék. Ha eddig negyedévente turkáltak bele az alaptörvénybe és hetente írtak át törvényeket, el lehet képzelni, micsoda tempóban hoznának rendeleteket.

 

Bár a fideszesek három év alatt a végtelenségig lazították a törvényalkotás szabályait, most legalább még látjuk a kezüket. Látjuk, mire készülnek. Legalább a parlamenti vitában meg lehet szégyeníteni a fideszes felszólalókat. Számon lehet kérni a dilettáns módon végzett kormányzást és a professzionálisan végzett lopást. A rendeleti kormányzás azt jelentené, hogy a kormány minden lépésről csak utólag számolna be a megválasztott képviselőknek, amikor már úgyis mindegy.

 

Ezer szerencse, hogy Kövér Lászlónak nem lesz ideje keresztülvinni elképzeléseit. Ugyanis a Fidesz meg fog bukni.

 

A teljes írás az mszp.hu-n olvasható el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    7    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.