Mesterházy Attila: Célra tarts!
Kormány- és rendszerváltó szövetséget hoztunk létre. Jó megállapodást kötöttünk. Közös jelöltekkel győzzük le a Fideszt. Nem vesztünk el egyetlen szavazatot sem.
Mesterházy Attila: Célra tarts!

Az Együtt-PM és az MSZP között létrejött megállapodás teljesítette a legfontosabb célt, amit áprilisban határoztunk el: demokratikus ellenzéki jelöltek nem indulhatnak egymás ellen. Megegyeztünk arról, hogy 75 helyen az MSZP, 31 választókerületben pedig az Együtt-PM indíthat egyéni képviselőjelöltet. Támogatjuk egymást, támogatásra buzdítjuk a szavazóinkat.

 

A megegyezés azt jelenti, hogy mindkét párt képes volt felülemelkedni saját érdekein és józan, kölcsönösen előnyös megállapodást kötni a győzelem érdekében. Ebben óriási szerepe volt a nyári tárgyalásoknak, amikor választókerületről választókerületre áttekintettük a lehetőségeket. Ez kellett ahhoz, hogy most órákon belül döntésre juthassunk. A megállapodás arra is lehetőséget ad, hogy más demokratikus ellenzéki pártok is csatlakozhassanak szövetségünkhöz.

 

Feloldottuk a listával és a miniszterelnök-jelöléssel kapcsolatos vitákat is. A lényeg: a külön lista nem jelent szavazatveszteséget. Minden ellenzéki voks a kormányváltást szolgálja majd. Akár az MSZP-re, akár az Együtt-PM-re szavaznak a demokratikus oldal szavazói, azzal hozzájárulnak Orbán Viktor leváltásához. Mindenki szavazhat a számára legkedvesebb pártra, nem kell kompromisszumot kötnie és közben a voksát sem pazarolja el. Ez a szövetségi konstrukció egyik legfontosabb eleme.

 

A miniszterelnök személyének kiválasztását is a választókra bízzuk. Az lesz az új kormányfő 2014-ben, akinek a listája több voksot kap. Világos és érthető módszer. Megegyeztünk abban, hogy az emberek döntését mindkét fél feltételek nélkül elfogadja. Partnerként adtunk erre kezet egymásnak.

 

Megállapodtunk arról is, hogy folyamatosan egyeztetünk a kampányról, a közös akciókról, a politikai irányvonalról. Rendszeresek lesznek a listavezetők közötti egyeztetések. Számos ügyet közösen képviselünk, több közös megmozdulást szervezünk. Kiállunk egymás mellett a Fidesz rágalmaival szemben, segítjük egymást az országos és a helyi választási harcban egyaránt.

 

Most pedig végre továbbléphetünk. Célra tartunk. Orbán ellen indulunk!

 

Az írás folytatását az MSZP honlapján olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.