Mesterházy a legnépszerűbb ellenzéki
Az elmúlt hónapban kis mértékben minden párt támogatottsága változott: a jobboldaliaké és az LMP-é 1-1 százalékponttal emelkedett, a baloldali és liberális pártok mindegyikének ugyanennyivel csökkent.
Mesterházy a legnépszerűbb ellenzéki

Így a Fidesz jelenleg a választókorú népesség 27 százalékának, az MSZP 15 százaléknak a támogatását élvezi, a Jobbik 7, az Együtt-PM 3, a DK és az LMP pedig 2 százalékon áll - írta az Ipsos novemberi felmérésében.

 

A pártpreferenciával nem rendelkezők aránya maradt 42 százalékos. Bővült a biztos pártválasztók csoportja, de még mindig csak a kisebbség, a jogosultak 36 százaléka tartozik ide. Körükben a Fidesz 51, az MSZP pedig 26 százaléknyi eltökélt választót tudhat maga mögött. A Jobbik ebben a körben 13, az Együtt-PM 4, a DK 3, az LMP 2 százalékot ért el.

 

Az Ipsos szerint a Fidesz szempontjából kedvezően alakult az elmúlt egy hónap, hiszen bár kritikus maradt, de a korábbiakhoz képest javult a közhangulat és mérsékeltebbé vált a kormányváltás szándéka is. Egy hónappal ezelőtt az emberek 60 százaléka vélekedett úgy, hogy rossz irányba mennek a dolgok az országban, most 55 százalékuk. A kormányváltást akarók aránya októberben 44 százalékos volt, ezúttal 41 százalékos.

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.