Mesterházy: A jövő 5 pillére
A kampány tétje nem a pártok boldogulása. A választási csata arról szól, hogy mi történik az emberekkel. A szocialisták a jobb élet reményét és valódi esélyét kínálják a választóknak. A mai megfélemlített, megalázott, meglopott ország helyett élhető, biztonságos, igazságos országot teremtünk. Ezért akarunk és ezért fogunk nyerni.
Mesterházy: A jövő 5 pillére

Megfosztjuk hatalmuktól mindazokat, akik azt hiszik: Magyarország a hűbérbirtokuk. Elszámoltatjuk a törvényekkel visszaélőket és azokat is, akik koncepciós perekkel próbálták lehetetlenné tenni ellenfeleiket. Jogállami eszközökkel védjük meg és állítjuk vissza a jogállamot. Nem lesznek többé kivételező szabályok, rokonokat és haverokat kedvezményező törvények, Fidesz-cégek által megrendelt paragrafusok. Azonos feltételek, azonos szabályok szerint keresheti mindenki a boldogulást.

 

Kormányzásunk a jövő felé fordul. Levertük a cölöpöket. Pontosan látjuk, milyen irányba kell indulnunk. Az MSZP öt pillér programja arról szól, kik járnak majd jól, ha kormányt alakítunk. Rövid válaszom erre az, hogy mindenki. A kiszámítható és igazságos szabályok, a javuló gazdasági mutatók mindenki számára kedvezőek lesznek. Ám van öt olyan nagy társadalmi csoport, amelyre különösen odafigyelünk majd.

 

Politikánk első pillére a gyerekek jólétének javítása. Szégyen, hogy Magyarországon félmillió gyerek éhezik vagy hiányosan táplálkozik! Ennek oka a családok szegénysége, ami a gyerekek jelenét és jövőjét sodorja veszélybe.

 

Elsődleges célunk, hogy Magyarországon ne legyen többé gyermekéhezés. Ez ügyben nincs türelem és nincs alku! Nullára kell leszorítani az éhes gyerekek számát. Emellett komoly költségvetési támogatást adunk az oktatásnak és az egészségügynek. A legszegényebb gyerek is hozzájuthat a legszínvonalasabb tudáshoz és a legjobb minőségű egészségügyi ellátáshoz. Nem hagyjuk, hogy a rossz anyagi körülmények már gyerekkorban döntsenek emberi sorsokról. Esélyt adunk, kinyitjuk a világot a gyerekek előtt.

 

Az MSZP kormányzásának második pillére a nők helyzetének javítása. A Fidesz-KDNP korlátolt politikájával szemben mi természetesnek tartjuk a nők egyenjogúságát. Ennek érvényesülnie kell a munkaerőpiacon és a fizetésekben egyaránt.

 

Megteremtjük a nők valódi választási szabadságát azzal, hogy bölcsőde- és óvodafejlesztési programot indítunk és támogatjuk visszatérésüket a munkahelyre. Célunk, hogy a szülők rugalmas munkaidőben dolgozhassanak. Szigorúan fellépünk a családon belüli erőszak ellen. Magyarország többé nem lesz a vak komondorok országa!

 

A harmadik pillér a munkavállalók helyzetének javítása. A Fidesz igazságtalan adórendszere, a létminimumtól messze elmaradó közmunkabér, a munkavállalói jogok gyengítése következtében ma már az is szegény, akinek van munkája. A munkahelyekről kiszorulóknak pedig csupán megaláztatást és totális elszegényedést hoz az Orbán-rendszer.

 

Az MSZP el akarja érni, hogy minden családban legalább egy embernek legyen munkája. Ugyanilyen fontos, hogy a munkából meg is lehessen élni. Ezt szolgálja majd az adórendszer átalakítása, aminek nyomán a szegényebbek kevesebbet, a gazdagok többet fizetnek a jövőben. A Munka törvénykönyve ismét a munkavállalókatfogja védeni, valamint a szakszervezetek érdekvédő jogosítványait is megerősítjük.

 

Az írás folytatását Mesterházy Attila honlapján olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
9    *    1    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.