Mesterházy: 2014-ben népszavazás lesz Orbán Viktorról
A 2014-es választás népszavazás lesz Orbán Viktorról - mondta a Reutersnek adott páros interjúban Mesterházy Attila. Bajnai Gordon ugyanitt arról beszélt, hogy a pénzügyi és távközlési szektort, illetve az energiaipart érintő különadókat fokozatosan kell csökkenteni, mert az alacsony költségvetési hiány veszélyeztetése nélkül kell megteremteni a növekedést.
Mesterházy: 2014-ben népszavazás lesz Orbán Viktorról

A 2014-es parlamenti választás megnyerése esetén a magyar ellenzék "újfajta egyezséget" fog ajánlani a bankoknak és a vállalatoknak, a gazdaság fellendítése érdekében a befektetések fejében fokozatosan kivezeti a különadókat - írja a Reuters brit hírügynökség Mesterházy Attilával és Bajnai Gordonnal közösen készített interjúja alapján. A két ellenzéki politikus a Reuters Investment Summit alkalmával nyilatkozott szerdán a brit hírügynökségnek.A két ellenzéki vezető azt mondja, hogy az "újfajta egyezség" - a Reuters tudósításában a "new deal" kifejezés szerepel -, amelyet választási győzelmük esetén felajánlanak a nemzetközi vállalatoknak és bankoknak, arról szól majd, hogy fokozatosan kivezetik az Orbán-kormány által 2010 óta bevezetett különadókat, cserében az új befektetésekért, amelyek meghozzák Magyarországnak a gazdasági növekedést. Bajnai szerint a pénzügyi és távközlési szektort, illetve az energiaipart érintő különadókat fokozatosan kell csökkenteni, mert az alacsony költségvetési hiány veszélyeztetése nélkül kell megteremteni a növekedést."A helyes egyezség... mondjuk így szól: ha kész vagy generálni nagyobb növekedést, jelentősen több befektetéssel, tőkeráfordítással, akkor a többletbefektetések ellenében leírhatod az extra különadó egy részét" - mondta Bajnai Gordon, az Együtt-PM szövetség vezetője a Reutersnek adott interjúban.
A 2014-es választásokkal kapcsolatban Mesterházy Attila, az MSZP elnöke úgy fogalmazott: "ez a választás népszavazás lesz Orbánról". "Nemcsak a kormányról és az intézkedésekről vagy a Fideszről. Nem. Akarják-e az emberek, hogy Orbán kezében maradjon a hatalom? Ez a fő kérdés" - tette hozzá Mesterházy Attila.

 

A pártelnök szerint félrevezetőek azok a közvélemény-kutatások, amelyek azt jelzik, hogy a szocialista párt és az Együtt-PM szövetség támogatottsága együttvéve alig éri el a Fidesz támogatottságának a felét. Mesterházy szerint a baloldal úgy gondolja, hogy meg tudná még nyerni a szavazásra jogosult polgároknak akár a negyedét is.

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.