Messziről szép, közelről még büdös a magyar csoda
Folytatódik a Magyar Nemzeti Bank alapkamat-vágási sorozata - legalábbis ezt várja minden elemző, erre utalt korábban Matolcsy György jegybankelnök és a legfontosabb adatok is ebbe az irányba mutatnak. Miközben a magyar gazdaság felszíne egyre csillogóbb, a mélyrétegekben nem indult be semmi.
Messziről szép, közelről még büdös a magyar csoda

Minden várakozás szerint a Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa mai ülésén a jelenlegi 4,75 százalékról 4,5 százalékra csökkenti a jegybanki alapkamat szintjét. Ez újabb történelmi mélypontot jelentene, miközben töretlenül folytatódna a tavaly nyáron megkezdett kamatvágási sorozat. Jelenleg minden e mellett szól, hiszen az MNB főfeladata, az árstabilitás fenntartása maradéktalanul teljesül. Az év eddigi részében bőven a 3 százalékos szint alatt áll az infláció, és az elemzői várakozások szerint 2013 egész évében is tartani lehet a célszámot. (Amennyiben megvalósul a Fidesz legújabb rezsicsökkentési ötlete, vagyis októbertől újabb 10 százalékot vágnak a lakossági gázárakon, úgy könnyen lehet, hogy 2 százalék közelébe csökken a pénzromlás mértéke.)

 

A kormánypropaganda eddig is hangos volt a statisztikailag kimutatható sikerek harsogásától, ám vélhetően holnap turbó fokozatba kapcsol a boldogság. A várakozások szerint ugyanis az Európai Bizottság azt javasolja a pénzügyminiszterek tanácsának, hogy szüntessék meg Magyarországgal szemben a túlzottdeficit-eljárást, amely csatlakozásunk óta folyik az országgal szemben. (A kabinet presztízskérdést csinál az ügyből, miközben valódi hatása eddig sem volt és ezután sem lesz az EDP-vel kapcsolatos folyamatoknak.)

 

A cikk folytatását a Stop.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    +    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.