Megszorítás alatt is épülnek a stadionok
A kormány 110 milliárd forintos megszorításról döntött tegnap annak érdekében, hogy tartani tudja az idei költségvetés hiánycélját. A spórolás azonban - a korábbi sajtóhírekkel szemben - nem érinti az országban folyó stadion-beruházásokat. A foci mindenek előtt.
Megszorítás alatt is épülnek a stadionok

Semmi szükség nem volt a tegnap bejelentett megszorításra, de elővigyázatosságból mégis meglépte a kormány - mondta el ma reggeli rádióbeszédében Orbán Viktor miniszterelnök. Hozzátette: az egész csupán azt szolgálja, hogy a nemzetközi hitelezők is lehiggyék, amit a kabinet amúgy is tud: tartani fogják a költségvetési hiányt. Éppen ezért semmi szükség a stadionfejlesztések leállítására - nem is történt ilyesmi. 

 

A megszorításról és annak indokairól tegnap részletesen beszámoltunk, most lássuk, milyen nagyobb beruházásokat állít le a Fidesz-kormány. A legnagyobb vesztes egyértelműen a kutatás-fejlesztés valamint a kormánytól független igazságszolgáltatás. Az előbbi terület ¬ amely állítólag a kormány egyik kiemelt fontosságúként kezelt iparága - szenvedi el a legnagyobb visszavágást: a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap költségvetését 6 milliárd forinttal kurtítják meg. Ez a legdrasztikusabb visszavágás, hisz az Alap büdzséjét a 2014-es költségvetési törvényben 10 milliárd forintban határozták meg, vagyis most a 60 százalékát veszik el az egész évre tervezett keretnek. Emellett a Bölcsészet és Társadalomtudományok Kutatóháza sem épül meg. Erre a projektre 3,6 milliárdot különítettek el korábban, most az egész összeget visszavonták. Ugyanígy járt a Pest megyei bíróság is, amelynek épületrekonstrukcióra szánt 4,47 milliárdját kell most visszaadni (pontosabban nem elkölteni) a központi költségvetésbe.

 

A folytatást a Stop.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    *    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.