Megszólal a trafikos, akinek gépén a törvényt írták
Nincs abban semmi kivetnivaló, hogy rokonok, barátok, ismerősök, azaz „a céghez közel álló személyek” nyertek dohánykoncessziókat. Minap kiadott közleményük szerint az egész trafikos hercehurca az ellenzéki média áskálódásának tulajdonítható. A hódmezővásárhelyi Continental Dohányipari Zrt. ügyvezető igazgatóját LAMPÉ ÁGNES kérdezte.
Megszólal a trafikos, akinek gépén a törvényt írták

- Komolyan a sajtót hibáztatja a trafikbotrányért?– Igen, a média célja a szenzációhajhászás, egy átlagos cikk senkinek sem kelti fel az érdeklődését. A cél az, hogy rólunk is jelenjen meg minél több negatív anyag.– A közleményben azt írják, hogy „egyoldalú hisztériakeltés” zajlik. Ez a szöveg a politikából ismert.– Akkor is az zajlik.– Mitől egyoldalú?– Attól, hogy nemcsak a mieink, hanem más cégek dolgozói is nyertek.– Kik?– Se pénzem, se időm arra, hogy megbízzak valakit, nyomozzon a másik után.

 

– Más nyomoz?– Higgye el, ez történik: valaki azért fizet, hogy rólunk anyagok, táblázatok jelenjenek meg.– Kiket fizetnek a valakik?– Ön szerint hihető, hogy éjszakákon át dolgoznak az újságírók csak azért, hogy feltárják a Continental ügyeit az alapfizetésükért?– Ez a munkájuk. És a lapjuk fizeti őket, bárkiről írjanak is éppen.– Ezeket a lapokat az érdeksérelmet szenvedett cégek segítik tudatosan. Valakinek érdeke, hogy a Continentalt tovább sározzák.– Önökről tele a sajtó konkrétumokkal, másokról viszont se anyag, se táblázat. Azt írta: nem akar ujjal mutogatni „multinacionális cégekhez köthető nyertesekre.” Házi nyomozás nélkül is utalt valakire.– Minden dohányforgalmazó cégnek nyertek a dolgozói. Talán nem olyan nagy számban, mint mi, de nyertek. Most álljak ki én is nevekkel?

 

– Álljon.– Mit érek el vele?– Hihetőbb lenne, amit állít.– Mondom: nincs időm nyomoztatni a Facebookon meg az Iwiwen. Ettől még ismerek neveket, csak az senkit nem érdekel, mert nem az a hír, hogy más cégtől kik nyertek, hanem az, hogy tőlünk kik.

 

A teljes interjú a 168 Óra Online-on olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
1    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.