Mégsem törlik el teljesen a kampánycsendet
Újabb módosító javaslatokat nyújtottak be fideszes képviselők a választási eljárási törvényhez. A közmédiában továbbra is maradna a kampánycsend, szórólapozni, nagygyűléseket szervezni viszont lehetne a választások alatt. A lapokat elszámoltatnák arról, hogy melyik párt, mennyiért hirdetett náluk. A kampányfinanszírozás rendezése kimaradt a csomagból.
Mégsem törlik el teljesen a kampánycsendet

Visszahozná a kampánycsendet két fideszes parlamenti képviselő annak ellenére, hogy a kormánypártok korábban annak eltörlését ígérték – derül ki a választási eljárási törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatokból. Puskás Imre és Vas Imre fideszes képviselők kedd este három módosító javaslatot nyújtott be, ezek több ponton is ellentmondanak egymásnak.

 

Puskás azt kezdeményezi, hogy a választás napjától ne lehessen politikai médiakampányt folytatni, míg Vas Imre a voksolást megelőző 48 órában tiltaná a politikai reklámok közzétételét a közszolgálati adókban. Vas azt is szeretné, hogy az eredetileg javasolt kétszáz helyett ötszáz választópolgár ajánlása legyen a jelöltállítás feltétele.

 

Elszámoltatnák a sajtót

A kormánypárti képviselők indítványaiban közös, hogy a jelenlegi hatvanról ötven napra csökkentenék a kampányidőszakot, amit a kampányköltségek mérséklésével indokolnak. A politikusok szerint az is csökkentené a kiadásokat, ha az országos médiumok közül kizárólag a közszolgálatiakon lehetne politikai reklámot közzétenni, méghozzá ingyenesen.

 

A teljes cikk elérhető az Indexen.

 

 

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.