Megfutamodott Orbán a vita elől
„Soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti:Rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.” - idézte Orbán Viktor nyilatkozatát Mesterházy Attila miniszterelnök-jelölt azt követően, hogy a kormányfő elutasította a nyilvános vitát.
Megfutamodott Orbán a vita elől

A kormányváltás pártjainak van miniszterelnök-jelöltje, van listája és vannak közös jelöltjei, amelyet a Nemzeti Választási Iroda nyilvántartásba is vett - írta Mesterházy Attila, a baloldali összefogás pártjainak miniszterelnök-jelöltje. 

 

Az MSZP elnöke szombaton jelentette be, hogy április 5-ére tévévitára hívja ki Orbán Viktor miniszterelnököt. A Fidesz vasárnap adott ki egy közleményt, amelyben azt írták, a demokrácia lényegéhez tartozik, hogy legyenek az ország jövőjéről folyó viták; a kormánypárt viszont úgy látja, hogy nincs valós alternatívát felmutató, kormányzóképes igazi jelölt a baloldalon, ezért a vita feltételei sem állnak fenn.

 

Mesterházy Attila úgy fogalmaz: támogatásuk "magasan a legmagasabb" az összes ellenzéki párt közül. Szavait Orbán Viktornak címezve hozzáteszi: a miniszterelnöknek ideje észrevennie, hogy "nem egyedül van a pályán". Az MSZP elnöke azt írja, hogy a kormányfő nem az ellenzéknek, hanem az országnak tartozik a miniszterelnök-jelölti vitával. Szavai szerint Orbán Viktor "tartozik annak a négymillió embernek, akit az elmúlt négy évben megnyomorított, azoknak, akiket kifosztott, meglopott, megalázott, és azoknak, akiket arra kényszerített, hogy elhagyják hazájukat a kilátástalanság miatt".

 

A teljes cikk a népszava.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    +    3    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.