Még bizakodik az MSZP
Néhány napon belül ismét asztalhoz ülnek a demokratikus ellenzék pártjai, hogy az előválasztásról egyeztessenek - értesült a Népszava. Forrásaink szerint a résztvevők közül néhánynak fogy a türelme. Vannak, akik úgy gondolják, ha az előválasztás részleteiben nincs egyetértés, más megoldást kell választani.
Még bizakodik az MSZP

Nem lehet sokáig húzni az időt – figyelmeztettek ellenzéki politikusok az előválasztás kapcsán. A Népszava úgy értesült, néhány napon belül folytatódik az egyeztetés, amelyen a parlamenti erők közül az MSZP, a DK, a Párbeszéd vesz részt, illetve ott lesz a MoMa delegáltja is. Bár a szocialisták több mint egy hónapja elkészítették saját koncepciójukat, amit a tárgyalópartnereknek is elküldtek, érdemben máig nem született róla döntés.

A vita nem az MSZP javaslatáról szól, hanem arról, lehessen-e interneten is lebonyolítani az előválasztást. A kisebb pártok ezt támogatják, pénteken Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a civilekkel közösen mutatta be azt az online előválasztási rendszert, amit ősszel már élesben szeretnének működtetni. A digitális előválasztást viszont a szocialisták, illetve a DK nem tartja jónak, részben azért, mert a Fidesz meghekkelheti, és abban sem biztosak, hogy tényleg teljes anonimitást biztosít a résztvevőknek. A két ellenzéki párt állítólag érti, hogy a kisebbek számára ez jó megoldás, hiszen aktivisták sem kellenek a lebonyolításhoz. Ám az MSZP-sek arra figyelmeztetnek, a parlamenti választáson személyesen kell részt venni, ezért a demokratikus ellenzék majdani közös jelöltjét sem lenne szabad más módszerrel kiválasztani.

Forrásaink szerint a szocialisták bíznak abban, hogy a tétlenkedés ellenére lesz előválasztás, ha mégsem, akkor más módszert választanak. Azt ugyanis nem akarják megvárni, amíg a jelenleginél is erősebb lesz az Orbánékat magasztaló kormánypropaganda. Annál is inkább, mert borítékolják, hogy 2014-hez hasonlóan a következő választáson sem lesznek egyenlő feltételei a kormánypártoknak, illetve az ellenzéknek.

A cikk a népszava.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    *    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.