Matolcsy harmadik csomagja: 50%-os adó az energiaszolgáltatóknak
Mégsem maradt a fiók mélyén a harmadik Matolcsy-csomag: a legnagyobb meglepetés az energiaszolgáltatóknak jutott, számukra egy 50 százalékos speciális adókulcsot vezet be a kormány.
Matolcsy harmadik csomagja: 50%-os adó az energiaszolgáltatóknak

Tőzsdezárás után hozta nyilvánosságra a gazdasági tárca a nemzetgazdasági miniszter legújabb megszorítócsomagját. Ahogyan az NGM közleménye fogalmaz, a kormány véglegesítette az új magyar adórendszert. A korábbi átmeneti és különadókat kivezeti, a bankadót azonban végeleges adónemként rögzíti a 2013-as mértéken. A társasági adó háromkulcsossá válik: 10 százalékos kedvezményes, 19 százalékos általános és 50 százalékos speciális mértéket vezet be.

 

A kormány ezúttal összesen 90 milliárd forint államháztartási egyenleget javító lépésről döntött, amiből 60 milliárd forint az egyenleg 0,2 százalékos javítását célozza, további 30 milliárd forintot a tartalékok emelésére fordít, amely összeg akkor kerülhet felhasználásra, ha az Európai Bizottság az újabb intézkedések miatt rontaná a magyar gazdaság jövő évi növekedési előrejelzését. Mindezekkel a kormány szerint tartható lesz a 2,7 százalékos költségvetési hiánycél.

 

A teljes cikket a nol.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    -    9    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.