Másfélszeresére nőtt az állami vezetők száma
Valóságos kisgömböcként hízik az állami vezetés. Hiába mondta Orbán Viktor miniszterelnök 2010-ben a kormányalakításkor, hogy véget vet a rangkórságnak és a kormányzati dáridónak, valamint ígért karcsúbb és hatékonyabb kormányzást, jóval több állami vezetője van az országnak, mint az előző ciklusokban.
Másfélszeresére nőtt az állami vezetők száma

Múlt héten már 75-re nőtt a helyettes államtitkárok száma, miután a kormányfő egy újabb vezetőt nevezett ki: van már a zöldgazdaság fejlesztéséért felelős helyettes államtitkár is a kormányzatban Hizó Ferenc személyében. Így jelenleg 122 államtitkári és helyettes államtitkári poszt van, a kormány- és miniszteri megbízottakkal és biztosokkal együtt 221 vezető segíti a kabinet munkáját.

 

Az állami vezetők közül csak a miniszterek száma csökkent az előző ciklusokhoz képest, az államtitkárok, kormánymegbízottak és miniszteri biztosok száma pedig drasztikusan emelkedett. A Bajnai-kormány távozásakor az államtitkárok létszáma húsz volt, az Orbán-kormány megalakításakor 42-en lettek. A több mint kétszeres növekedést a kormányzati struktúra átalakításával és a közigazgatási államtitkári tisztség visszahozásával magyarázták. A helyettes államtitkárok alig lettek többen kormányváltás után, mint Bajnaiéknál (ahol szakállamtitkároknak nevezték őket), viszont a három év alatt újabb huszonegy ilyen posztot hoztak létre.

 

A kormánymegbízottakat és a miniszterelnöki, valamint miniszteri biztosokat szinte számba sem lehet venni, olyan gyakorta neveznek ki új biztosokat valamilyen fontos vagy kevésbé fontos feladat ellátására. A Blikk számításai szerint jelenleg 89 ilyen biztos, illetve megbízott segíti a kormány munkáját, igaz, egy részük ezért nem kap külön díjazást.

 

A cikk folytatása a Blikk.hu-n olvasható.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
2    -    6    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.