Már Matolcsyék is csak cáfolni tudják a sikerpropagandát
Már a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bank is elismeri: nincsenek új, termelő munkahelyek, a statisztikákat kizárólag a közfoglalkoztatás és az egyre elterjedtebb külföldi munkavállalás húzza csak fel.
Már Matolcsyék is csak cáfolni tudják a sikerpropagandát

kormánnyal szembeni negatív előítélettel korántsem vádolható Magyar Nemzeti Bank legfrissebb inflációs jelentésében kitér az ország munkaerő-piaci folyamataira is. A kormány képviselői folyamatosan azt hangoztatják: a beígérte, egymillió új munkahely megteremtése jó úton halad, jelentősen magasabb a foglalkoztatottság, mint a válság előtt volt. (A kormányzati sikerpropaganda egy másik, folyamatosan visszatérő eleme: aki megkérdőjelezi a győzelmi jelentéseket, az a magyar emberek munkáját kérdőjelezi meg. Eltekintve attól, hogy ez nem igaz, maga a kétharmad mond véleményt a magyarok munkavégzéséről, amikor azt állítja: 2012-ben is emelkedett a foglalkoztatottság. Ez ugyanis azt jelenti, hogy bár egyre többen dolgoztak az országhatáron belül, egyre rosszabbul, hiszen jelentős GDP-veszteséget könyvelhetett el az ország. Vagyis - szerintük - a magyar emberek nemhogy jobban teljesítenek, de tavaly drasztikusan romlott a munkaeredményesség.) 

 

A valóság természetesen egészen más, miként most a Magyar Nemzeti Bank is kijelentette: a foglalkoztatottság ugyan a válság előtti szintre emelkedett immár, mindez azonban kizárólag a közfoglalkoztatásnak és a külföldi munkavégzés statisztikailag hazai elszámolásának köszönhető.

 

A teljes cikk a Stop.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    -    4    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.