Magyarország tönkre vágva - az Orbán-Matolcsy-bukás ára
Az MSZP szerint minden előrejelzés arra mutat, hogy az Európai Unió következő hétéves költségvetéséről szóló tárgyalásokon károkat fog szenvedni Magyarország, a "Matolcsy-féle gazdaságpolitika" így már a jövőbeli fejlesztéseket is veszélyezteti - erről Tukacs István, a párt országgyűlési képviselője beszélt pénteki sajtótájékoztatóján.
Magyarország tönkre vágva - az Orbán-Matolcsy-bukás ára

A képviselő szerint a koncepciótlan és ötletszerű "Matolcsy-féle gazdaságpolitika" miatt már az év harmadik negyedévében van gazdasági recesszió Magyarországon, a fogyasztás a 2003-as, a beruházások a 2000-es év szintjén vannak, és ezt tetézi a több mint hat százalékos infláció is.

 

Tukacs István úgy vélte: minden előrejelzés arra mutat, hogy az Európai Unió következő hétéves költségvetéséről szóló tárgyalásokon károkat fog szenvedni Magyarország. Elismerte, hogy szűkebbek az uniós források, ugyanakkor hangsúlyozta: az is látszik, hogy a magyar gazdaságpolitika "zuhanórepülése" hatással lesz a felhasználható uniós pénzekre, hiszen amikor az EU szabályként köti a GDP bizonyos százalékához a felhasználható források plafonját, nem mindegy hogyan alakul a gazdasági növekedés. Ha ez a gazdasági növekedés kicsi vagy csökken, akkor a felhasználható pénz is kevesebb lesz - magyarázta.

 

Matolcsy György ezért nem csak a magyar családok, a munkavállalók, a nyugdíjasok és a betegek érdekeit veszélyezteti gazdaságpolitikájával, hanem azt a jövőt is, ami a fejlesztésekre és támogatásokra építhet és uniós forrásokból táplálkozik - jelentette ki.

 

Szerinte úgy tárgyal most a miniszterelnök az uniós csúcson, hogy nincs fejlesztési koncepciója a követező hét évre a kormánynak. Ez hiba, amely csak tetézi a "Matolcsyzmus" eddigi tévelygésének következményeit - fogalmazott.

 

(MTI)

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
7    +    8    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.