Magyarország sereghajtó életszínvonalban
Idén Budakeszi lakosai gazdálkodnak a legtöbb jövedelemből, míg a legszegényebbek az északkeleti határvidéken élők. Magyarország sokkal rosszabbul teljesít, mint a régió országainak zöme.
Magyarország sereghajtó életszínvonalban

5009 eurót költhet el egy magyar átlagosan évente - derült ki a GfK Hungária éves vásárlóerő felméréséből. Ez az európai átlag - 12 ezer euró - mindössze negyven százaléka, amivel a 41 vizsgált országból Magyarország a 31 helyen végzett. A listát az idén is Lichtenstein vezeti 58 ezer euró fejenkénti költéssel, míg a legszegényebb Moldva, ahol 1200 euró jut egy főre.

 

A vásárlóerő - erősen leegyszerűsítve - azt mutatja, hogy ugyanazzal  a munkával, ugyanabban pozícióban mennyi javat tud elérni a fogyasztó.  Azaz: míg ugyanolyan jellegű pozícióban dolgozva, adott idő alatt Magyarországon adott idő alatt egy vekni kenyér ellenértékét kapja meg, addig Lichtensteinben dolgozva cirka tizenegy és fél vekni ellenértéke üti a markát, míg Moldvában nagyjából egy negyed.

 

A listán az összes Nyugat európai ország magasan, két-háromszorosan (Németország esetében négyszeresen) lekörözi Magyarországot, de a régióban is nálunk az egyik leggyengébb az életszínvonal,  így a szomszédos Horvátországban is megelőzött minket, a szomszédos Szlovákiában  pedig éppenséggel egy harmaddal magasabb, 7400 euró körüli a vásárlóerő-index.

 

A folytatást a nol.hu közli.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
6    -    2    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.