Letépték a Fidesz álarcát - MSZP-kongresszus
Földmutyi,trafikmutyi,nyugdíjrablás,tolvajkormány - felrajzolták az MSZP párt kongresszusán a Fidesz igazi arcát, majd Mesterházy Attila sorolta, hogy a győztes választások után miképp lehet a mindennapok valóságává tenni az igazságosságot, a biztonságot és a jólétet.
Letépték a Fidesz álarcát - MSZP-kongresszus

Földmutyi,trafikmutyi,nyugdíjrablás,tolvajkormány - felrajzolták az MSZP párt kongresszusán a Fidesz igazi arcát, majd Mesterházy Attila sorolta, hogy a győztes választások után miképp lehet a mindennapok valóságává tenni az igazságosságot, a biztonságot és a jólétet.

 

Starolt a legnagyobb ellenzéki párt, a Fidesz kihívójának a kongresszusa. A három ceremóniamester Harangozó Tamás, Lukács Zoltán és Tóbiás József. Utóbbi szerint ez a tanácskozás csak a kezdet, egy olyan időszak nyitánya, aminek a végén mindenképp lehullik a Fidesz álraca. És hogy milyen a Fidesz valósága, arról egy rövidfilm ad ízelítőt: sorjáznak a kivetítőn a trafikmutyi, földlopás és egyéb hívószavak, és persze a felelősök arcát sem rejtik el - többek között Rogán Antal és Lázár János néz szembe a kongresszus résztvevőivel.

 

Hogy mennyire gátlástalanok és kíméletlenek, ha a dohányról van szó, kezdi taglalni a fideszes ősbűnök egyikét Harangozó Tamás, azt jól mutatja a tarfikmutyi - melynek során a fideszesek, egyfajta keresztapaként miként fosztott meg több tízezer családot a megélhetésétől a dohánypiac újraosztása során. De ez nem számított, csak az az 500 milliárd forint, amit a lenyúlt piacról be lehetett söpörni. Mert a Fidesznek, hangsúlyozta Harangozó, csöppet sem számít az ember, csakis a haszon. De, üzeni az MSZP-s politikus, a jelenkor padlássöprése nem marad büntetlenül - igenis elszámoltatják Orbán Viktort és Lázár Jánost is.

 

A Fidesz igazi arcát tükrözi vissza az is, amit a nyugdíjrendszerrel tett, magyarázza Tóbiás József. A Fidesz azt hazudta, hogy kiszabadítja az adósságcsapdából az országot, és ehhez egyszerűen lenyúlt 3 ezer milliárd forintot, azaz elvitte 3 millió ember megtakarítását. Ugyan kezdetben arról volt szó, hogy a magánnyugdíj-számlákon felhalmozott summát mindenkinek jóváírják az állami rendszer számláin, aztán a miniszterelnök megzsarolta az embereket, hogy aki nem iszkol be az állami nyugdíjrendszerbe, az nem kap állami nyugdíjat. Magyarán a Fidesz zsarolással vett el 3 ezer milliárd forintot, ráadásul az államadósságot sem tudta csökkenteni a pénz nyomtalanul eltűnt. Ám a zsarolásban semmi újdonság nincs, ugyanis a hatalom pikk-pakk kiforgatta a takarékszövetkezeteket a vagyonukból - újból több százezer embert fosztva meg tulajdonától, és végképp szétzúzva az államba vetetett bizalmat. Ugyanis egyértelmű lett, hogy a Fidesz állami védelme a narancsbárók frissen szerzett vagyonának védelmét jelenti.

 

A kongresszusról készített teljes beszámolót a népszava.hu-n olvashatják el.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
4    +    0    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.