Lecsaphat az állam a lakásunkra
Akár azért is kisajátíthatják a jövőben a lakásunkat, házunkat, telkünket, mert megtetszik egy országgyűlési képviselőnek vagy valamelyik közjogi méltóságnak. Megeshet, hogy azért kell szednünk a cókmókunkat, és költözködnünk, mert a hajlékunkat lakásnak vagy irodai helyiségnek szeretné egy politikus vagy a házelnök, esetleg a legfőbb ügyész - írja a Blikk.
Lecsaphat az állam a lakásunkra

A fideszes György István által benyújtott, nagy felháborodást kiváltó törvénymódosítási javaslat szerint mindez lehetségessé válik - olvasható a Blikk keddi számában.Ingatlant eddig is sokféle indokkal sajátíthatott ki fizetség ellenében az állam vagy a helyi önkormányzat. Ezek között szerepel honvédelmi, természetvédelmi vagy bányászati cél éppúgy, mint településrendezés, intézmények elhelyezése. Ám ha a parlament elfogadja, úgy a jövőben ez olyan indokkal is megtörténhet, mint "az országgyűlési képviselők, valamint az Alaptörvényben meghatározott, az Országgyűlés által választott közjogi megbízatást betöltő személyek és hivataluk elhelyezése".

 

" Ilyen még az 1976-os kisajátítási törvényben sem volt, hogy valakitől így, személyes kényre-kedvre elvehesse az állam az ingatlanát" - kommentálta a Blikknek Kolláth György alkotmányjogász, aki szerint a törvénymódosítás még a mostani Alaptörvény kereteibe sem fér bele. " A dolog sérti a jogegyenlőséget, és a mentelmi jogon túl elfogadhatatlan előjogokat is ad a képviselőknek" - tette hozzá.

 

A cikk a népszava.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
0    +    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.