Láthatóbb MSZP-t sürgetnek
Nem látszik az MSZP és ha ez így folytatódik, 2018-ra a parlamenti küszöb környékére süllyedhet a párt. Forrásaink szerint az utóbbi hetekben ezt több szocialista is megfogalmazta helyi, illetve országos pártösszejöveteleken. Akadtak, akik azt nehezményezték, hogy a budapesti alapszervezetek csaknem fele szinte nem is működik, a kistelepüléseken pedig alig vannak jelen.
Láthatóbb MSZP-t sürgetnek

Nem látszik az MSZP és ha ez így folytatódik, 2018-ra a parlamenti küszöb környékére süllyedhet a párt. Forrásaink szerint az utóbbi hetekben ezt több szocialista is megfogalmazta helyi, illetve országos pártösszejöveteleken. Akadtak, akik azt nehezményezték, hogy a budapesti alapszervezetek csaknem fele szinte nem is működik, a kistelepüléseken pedig alig vannak jelen. A politizáló párttagok állítólag megosztottak, vannak, akik elégedettek a jelenlegi vezetéssel, mások viszont váltanának.

 

Ha nem lesznek végre markáns üzenetei az MSZP-nek, nem húznak be ismét középre és elengedik az elégedetlenkedő párttagok kezét, 2018-ra öt-hat százalékra süllyedhetnek. Több szocialista szerint erre figyelmeztették az elmúlt hetekben egymást, illetve vezetőiket az MSZP-ért aggódók. Akadtak, akik azt vetítették előre, ha nem dolgoznak ki megfelelő stratégiát, amit az úgymond "mezei" párttagok magukénak éreznek és amivel visszaszerezhetik az elvesztett választóikat, rövidesen a DK is megelőzheti a szocialistákat.

 

Forrásaink szerint sokan elégedetlenek, mert nincsenek megfelelő szakpolitikusok, olyan programok, amelyek választékot kínálnak a Fidesz politikájával szemben. Lapunk úgy tudja, hogy a Deák Ferenc Kör ezt kívánja pótolni, ezért rendeznek konferenciákat, készítenek vitairatokat, az MSZP-ben viszont nem mindenki nézi jó szemmel a csoport tevékenységét, amelyet mások mellett Lendvai Ildikó és Szekeres Imre neve fémjelez. Mások nehezményezik, hogy a tavalyi országgyűlési, illetve európai parlamenti választás óta szinte semmiben nem mozdult előre a párt. A kistelepüléseken alig van jelen az MSZP, ezeken a helyeken a Jobbikban bíznak, mert Vona Gáborék kopogtatnak be a házakba, a szocialisták az apróbb falvakba el sem mennek. Budapesten, ahol hagyományosan erősnek számított a párt, az alapszervezetek majdnem fele állítólag inkább papíron létezik csak, a tagság lemorzsolódott, vagy "hadra" már nem fogható idős emberekből áll.

 

A cikk a népszava.hu-n folytatódik.

 

idézet

Botka László

Óriási a tét, 2018-ban le kell váltanunk a kormányt, mert ez az utolsó esélyünk, hogy szabadon választassunk.
Előző
Következő
Önnek is van véleménye? Gyorskomment!
0
 
 

Hátralévő karakterek száma:
Válaszoljon a kérdésre: *
3    -    5    =    


Megjegyzés: A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező.